Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Våra Ledar– och instruktörsutbildningar

För den som vill leda och instruera inom frilufts- och rekreationspaddling erbjuder Svenska Kanotförbundet utbildningar inom olika discipliner på flera nivåer. Utbildningarna riktar sig bland annat till dig som kommit en bit på väg i sin egen paddling och vill guida fler i paddlingens underbara värld, men även dig som vill utvecklas till en kompetent ledare inom kanot.

Utbildnings- och examinationsmaterialet Paddelpasset går som en röd tråd genom hela utbildningsstrukturen. Egna färdigheter enligt Paddelpasset är ett av förkunskapskraven för att bli ledare och instruktör. Hänvisningar till olika färgnivåer refererar till nivåerna inom Paddelpasset.

Aktuella utbildningar hittar du i vår utbildningskalender. Det finns även möjlighet att beställa en utbildning till en plats och tid som du och utbildaren kommer överens om. Tveka inte att kontakta utbildaren direkt eller oss på Svenska Kanotförbundet.

Havskajakledare

Att vara havskajakledare handlar om att leda grupper "från A till B" och sedan tillbaka på ett säkert sätt, men även att kunna hålla instruktions- och kurspass för allt från nybörjare till mer erfarna paddlare.

Läs mer om våra utbildningar för att bli havskajakledare här.

Kanadensarledare

En kanadensarledares uppgift handlar bland annat om att leda grupper på turer. Du lär dig leda och instruera allt från nybörjare till erfarna paddlare utifrån gruppens kompetens.

Läs mer om våra utbildningar för att bli kanadensarledare här.

Forsinstruktör

Att vara forsinstruktör handlar bland annat om att leda och instruera allt från nybörjare till erfarna forspaddlare så att de på säkert sätt lär sig utforska och paddla fors.

Läs mer om våra utbildningar för att bli forsinstruktör här.

SUP-instruktör

Fokus är att inspirera nya SUP-paddlare till fortsatt paddling. Trygghet och glädje på SUP-brädan är basen tillsammans med fina naturupplevelser. En viktig uppgift är att underlätta för nybörjare att etablera riktiga grundtekniker.

Läs mer om våra utbildningar för att bli SUP-instruktör här.

Kontakt

Vill du veta mer om våra utbildningar inom frilufts- och rekreationspaddling vänligen kontakta oss.

Katinka Ingves
Verksamhetsutvecklare – Friluftspaddling
katinka.ingves@kanot.com
076-611 43 03

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.


Publicerad: 2022-12-16

Senast uppdaterad: 2022-12-16

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV