Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Havskajakledare

Svenska Kanotförbundets utbildningar Havskajakledare 1–3 riktar sig till dig som kommit en bit på väg i din egen paddling och vill guida andra i paddlingens underbara värld. Du lär dig leda och instruera allt från nybörjare till erfarna paddlare. För att utvecklas till en kompetent ledare behöver du ta en aktiv roll när du väljer lämpliga förberedelser för att träna och vad du behöver för erfarenheter för att tillgodogöra dig utbildningens innehåll.

Havskajakledare 1

Den första ledarutbildningen för havskajakpaddlare, och ger kunskaper för den som vill leda grupper på lugna vatten, upp till grön nivå inom Paddelpasset.

Läs mer om steg 1 här.

Havskajakledare 2

Andra steget i ledarutbildningstrappan riktar sig till dig som vill fördjupa analysteknik och kunna leda grupper i miljöer upp till blå nivå.

Läs mer om steg 2 här.

Havskajakledare 3

Den högsta nivån för havskajakledare, och passar för den dedikerade ledaren som vill utvecklas som coach och kunna leda grupper på röd eller svart nivå. Det finns stort utrymme för att utforma utbildningen efter varje deltagares enskilda önskemål om områden att utveckla.

Läs mer om steg 3 här.

– –

Reflektioner från kursdeltagare Havskajakledare 2

– Lite envishet skadar inte, och ödmjukhet, öppenhet och en inställning att det alltid finns nya perspektiv på ”gamla” saker. Det är också viktigt att ha ett sammanhang att träna på, bra kompisar att bolla med, människor som du kan hålla träningskurser för, som är på lagom nivå, säger Anders J Johansson från Kanotföreningen Öresund.

Foto: Anne-Grethe Holt

– Jag upplevde att Havskajakledare 2 fokuserar mer på det pedagogiska än själva ledarskapet. Eftersom jag kände mig hyfsat säker när det gällde ledarskapet, var den största utmaningen att sätta mig in i ett nytt arbetstänk när det gäller analys enligt kanotförbundets pedagogiska modell, säger Sanna Heikura.

Foto: Horisont Kakaj

– Jag känner mig stolt och glad! Vägen dit var bitvis svår och utmanande, men otroligt givande. Man måste vara nyfiken, vilja utvecklas, våga välja bort gamla invanda sätt och istället testa nytt, säger Tomas Hamsten från Insikt Ute, examinerad Havskajakledare 2.


Läs mer och ta del av fler reflektioner och tankar från deltagare på Svenska Kanotförbundets utbildning Havskajakledare 2.


Kontakt

Har du frågor eller funderingar kring våra ledareutbildningar är du alltid välkommen att höra av dig.

Katinka Ingves
katinka.ingves@kanot.com
076-611 43 03

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.


Publicerad: 2022-12-05

Senast uppdaterad: 2023-04-14

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV