Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

För skolor

Paddling är en populära frilufts- och motionsaktivitet att genomföra med skolklasser – ett ypperligt tillfälle att få chansen att prova på kanot. Som vanligt när det kommer till nybörjaraktiviteter är det bra att ha koll på grundläggande kunskap. Inte minst vad gäller säkerheten för att göra paddlingen till en trygg och lustfylld upplevelse.

Inom Svenska Kanotförbundet, tillsammans med våra Godkända Kanotcentraler och anslutna kanotföreningar, finns en bred kunskap och stor erfarenhet att ta stöd av. Kontakta gärna oss om ni är intresserade av att genomföra en utbildning bland era lärare eller få mer information.

Bra information

Nedan presenterar vi länkar och dokument som innehåller nyttig kunskap för dig som planerar att paddla med elever, eller andra för den delen.


Projekt "Skolsamverkan"

Kanot är en fantastisk sport. Oavsett om man bor vid havet, en sjö, en fors, strömmande vatten eller en älv så finns det en kanotgren som passar. Om du vill träna för att tävla och tävla i OS eller om du friluftspaddla och njuta av naturen spelar ingen roll vi har hela spektrat. Svenska Kanotförbundet hr tagit fram en film för att skapa kunskap och nyfikenhet om kanot och dess möjligheter.

Läs mer om projektet och se filmen "Kanot – en sport för alla" här.

Projekt "Säker paddling i skolan"

Projektet "Säker paddling i skolan" genomförs med medel från Svenskt Friluftsliv. Projektet går ut på att utbilda lärare i GSRT – Grundläggande Säkerhet och Räddningsteknik för att hjälpa och inspirera dem till att genomföra säkra paddlingsaktiviteter med sina elever. Projektet riktar sig främst till högstadielärare som redan genomför eller funderar på att genomföra friluftsdagar med paddling som aktivitet för sina elever.

Läs mer om projektet "Säker paddling i skolan" här.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kring vår verksamhet riktad mot skolor är du välkommen att höra av dig.

Johan Nilsson
Verksamhetsutvecklare – Förening & tävling
johan.nilsson@kanot.com
070-727 54 90

Publicerad: 2022-11-22

Senast uppdaterad: 2024-02-07

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV