Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Våra tränarutbildningar

Svenska Kanotförbundets tränarutbildningar riktar sig till dig som främst leder tränings- och tävlingspaddling för barn, ungdomar, juniorer och seniorer. Vi delar in våra tränarutbildningar i fyra nivåer som dels kopplas till barn och ungdomars utveckling fysiologiskt och mentalt, dels till en progression vad gäller paddlingsteknik, träningslära och ledarskap/coaching.

De första stegen innehåller både en kanotspecifik utbildning som SKF ansvarar över samt en allmän tränarutbildning som SISU Idrottsutbildarna ansvarar över och erbjuder alla föreningar runtom i Sverige via sina olika distrikt.

Tränare 1

Tränare 1 är den första av våra tränarutbildningar och är grengenerell. Den består av tre olika utbildningar och ger dig grundläggande kunskaper för att kunna vara ledare.

Läs mer om vad som ingår i utbildningen Tränare 1 här.

Tränare 2

Tränare 2 är andra steget av våra tränarutbildningar och är grenspecifik. Den består av två olika utbildningar och ger dig en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta tränarskapet.

Läs mer om vad som ingår i utbildningen Tränare 2 här.

Tränare 3

Tränare 3 är tredje nivån på våra tränarutbildningar och är grenspecifik. Den består av två olika utbildningar där man fördjupar sig inom ett antal ämnesområden och du får du vässa dina kunskaper.

Läs mer om vad som ingår i utbildningen Tränare 3 här.

Tränare 4

Tränare 4 består av postgymnasiala tränarutbildningar, RF/SISU:s Elittränarutbildning med mera.

Läs mer om vad som ingår i utbildningen Tränare 4 här.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kring våra tränar- och coachutbildningar är du välkommen att höra av dig på info@kanot.com.


Publicerad: 2022-11-22

Senast uppdaterad: 2023-01-23

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV