Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Tränare 1

Svenska Kanotförbundets första tränarutbildning är grenöverskridande och ger dig grundläggande kunskaper för att kunna vara ledare. Målgruppen är nybörjare upp till grön nivå inom Paddelpasset, med särskilt fokus på barn i åldern upp till 12 år och vill utveckla dina kunskaper inom kanotspecifik träning, såväl på vattnet som på land.

Lekande kanot (16 h)

Lekande Kanot bygger på innehållet i modulerna Teknikens Grunder A, Träningslära A, Tillämpat Ledarskap A, Säkerhet A samt Miljökunskap A. Under Lekande Kanot uppmuntrar vi till att testa och få en inblick i så många grenar som möjligt ur SKF:s breda verksamhet, en bredd som utgör en styrka för att locka fler till kanot och även för att behålla så många som möjligt så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt.

Läs mer om utbildningen här.

HLR (Första hjälpen och HLR för kanotister rekommenderas)

Med denna utbildning vill vi trycka på vikten av att alla våra tränare har grundläggande HLR-utbildning om olyckan är framme. Vi rekommenerader SKF:s utbildning Första hjälpen och HLR för kanotister, men hänvisar även till lokala/regionala utbildningar via SISU Idrottsutbildarna där HLR ingår.

Lär mer om utbildningen här.

Introduktionsutbildning för tränare (webbutbildning, ca 3 h)

Svensk idrotts Introduktionsutbildning för tränare anordnas av SISU Idrottsutbildarna och är en renodlad webbaserad utbildning. Kursen ger dig en grund att stå på inom allmänna, idrottsöverskridande områden för att börja din resa som en trygg barn- och ungdomsledare. Ledarskapet hos våra tränare är en avgörande del, därför är SISU:s utbildningar en stor styrka inom svensk idrott.

Du hittar SISU Idrottsutbildarnas utbildning "Introduktionsutbildning för tränare" här.

Kontakt

Vill du veta mer om våra tränarutbildningar vänligen kontakta oss på kansliet.

Danny Hallmén
Verksamhetsutvecklare – Förening & tävling
danny.hallmen@kanot.com
073-625 41 98

Johan Nilsson
Verksamhetsutvecklare – Förening & tävling
johan.nilsson@kanot.com
070-727 54 90

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.


Publicerad: 2022-12-05

Senast uppdaterad: 2024-03-18

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV