Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Paddlingens dag

Lördag den 11 maj är det "Paddlingens dag" – en nationell temadag där paddling i alla dess former lyfts och hyllas. Alla kan vara med – oavsett om du letar öppet vatten bland isen i norr eller njuter av försommaren i söder. Välkommen att upptäcka och sprida paddlingens tjusning!

Tänk om vi kan få fler att upptäcka paddling och vilken fantastisk möjlighet det är att uppleva naturen. Sverige erbjuder en underbar mångfald av paddlingsmöjligheter – i sjö och skärgård, å och älv. Oavsett var du befinner dig finns det vatten nära dig som väntar på att upptäckas, både på landsbygden och i staden. Vi vill inspirera och uppmuntra ett aktivt uteliv där fler ger sig ut på vattnet för att njuta och röra på sig.

Alla kan vara med!

Alla kan vara med och sprida det fantastiska med paddling och dela med sig av sina paddlingsupplevelser. Och vi gör det tillsammans – föreningar, Godkända Kanotcentraler, uthyrare, andra aktörer och inte minst dig. Låt oss skapa en gemensam arena för paddling, fylla den med härliga aktiviteter och upplevelser.

– Vi vill att Paddlingens dag etableras som en självklar temadag för paddling i Sverige. Vi gör det tillsammans genom alla de aktiviteter som vi fyller dagen med och som syns på paddlingensdag.se och #paddlingensdag, säger Helene Ripa, kommunikatör på Svenska Kanotförbundet.

Vill ni arrangera en aktivitet?

Är ni en kanotförening, Godkänd Kanotcentral, företag eller annan aktör och vill vara en del av Paddlingens dag?
Erbjud en aktivitet på Paddlingens dag och ta chansen att synas på paddlingensdag.se.

Sprid Paddlingens dag

Du kan vara med! Oavsett om du letar öppet vatten bland isen i norr eller njuter av försommaren i söder så häng med. Dela och synliggör aktiviteter och din paddling i egna kanaler för att nå ut till fler. Glöm inte att tagga #paddlingensdag för att öka spridningen ytterligare.

Vi har tagit fram material som ni kan använda när ni hjälper till att sprida information om Paddlingens dag – skriv ut och sätt upp på klubben, kanotcentralen, i närbutiken och på andra platser samt i sociala medier så att vi tillsammans når ut till fler. Vi kommer även skicka ut kommunikationsmaterial lite längre fram till er som arrangerar en aktivitet där det kommer finnas möjlighet att själv fylla i viss information. Nedan hittar ni generella affischer samt bilder för sociala medier för nedladdning så att vi tillsammans kan få fler att få upp ögonen för Paddlingens dag 11 maj.

Förslag på inläggstext

SPRID PADDLING | Lördag den 11 maj är det ”Paddlingens dag” – en nationell temadag där paddling i alla dess former lyfts och hyllas. Nu vill vi uppmuntra kanotföreningar, kanotcentraler och andra aktörer runt om i landet att skapa ett evenemang eller en aktivitet där det finns möjlighet att testa på paddling i någon form under dagen. Hjälp till att sprida paddling och det fantastiska med att vara ute på vattnet – alla aktiviter är välkomna!

Läs mer via länken https://paddlingensdag.se

#paddlingensdag

Mer information

Mer information om Paddlingens dag hittar du på webbsidan – paddlingensdag.se
Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakt oss på info@paddlingensdag.se.

Välkommen att fira Paddlingens dag med oss den 11 maj – tillsammans förverkligar vi paddlingsdrömmar!

– –

Om Paddlingens dag

Paddlingens dag är en årligen återkommande temadag som hyllar paddling i alla dess former. Idén väcktes av Oskarshamns Kanotklubb och tillsammans med andra företag och föreningar i regionen arrangerades Paddlingens dag för första gången 2023.

Nu önskar Svenska Kanotförbundet som stolt arvtagare av stafettpinnen sprida initativet vidare till hela landet. Tanken är att vi tillsammans – föreningar, kanotcentraler, företag, andra aktörer, du och jag ska lyfta det fantastiska med paddling.

Syftet med dagen är sprida det härliga med paddling, både som aktivitet för att uppleva naturen och för att må bra. Sverige erbjuder en underbar mångfald av paddling – från sjö och hav till å och älv. Det långsiktiga målet är att Paddlingens dag ska bli en gemensam och självklar arena för paddling, en dag där alla parter delar med sig av aktiviteter och upplevelser så att fler kommer ut på vattnet.

Läs mer på paddlingensdag.se.

Publicerad: 2024-03-18

Senast uppdaterad: 2024-03-18

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV