Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

SM Kanotsegling 4–6 augusti 2023

Nu finns det ett datum för årets SM i Kanotsegling. Det blir den anrika klubben FKI – Föreningen för Kanotidrott, som arrangerar mästerskapet på Djurgården i Stockholm.

Efter två tuffa år med pandemi tar kanotseglingen ändå med sig ett flera postiva delar, inte minst förra sommarens SM (RM) som genom genomfördes i Göteborg. I flera föreningar syns dessutom en viss ökad aktivitet igen vilket bådar gott för framtiden.

Inför årets SM har det gjorts justeringar i reglerna för beräkning av antal deltagare och medverkande föreningar för att tävlingen ska få SM-status. Regeländringen, som antogs vid förbundsmötet 18 mars, innebär att Kanotsegling numera följer de regler som gäller andra grenar i Svenska Kanotförbundet och därmed kommer det bli enklare att uppfylla kriterierna. Johan Elfström och Kalle Jonasson kommer under året titta vidare på reglerna och se om det ligger mer behov av uppdateringar.

Preliminärt SM-program, inkl. eskadersegling

Helgen 4–6 augusti arrangeras SM på Djurgården i Stockholm. I samband med tävlingen planeras även en eskadersegling. Dagarna för SM-tävlingen ligger fast, men eskaderplanen är lite mer flexibel beroende på deltagarna som vill delta. Under vecka 31 kommer gästande lådor att kunna tälta på FKI:s ö där det finns både kök, bastu samt dusch- och toalett.

31 juli – Ankomst till FKI, gästande eskaderseglare
1 augusti – Eskadersegling dag 1
2 augusti – Eskadersegling dag 2
3 augusti – Eskadersegling dag 3 och ankomst för gästande tävlande

4 augusti – SM segling dag 1
5 augusti – SM Segling dag 2, grillfest på kvällen
6 augusti – SM segling dag 3, avslut 12:00

Varmt välkomna!

Kontakt

Vi frågor och funderingar kring SM är ni välkomna att kontakta samordnaren för tävlingen.
André Gerlitz
jamca@telia.com

Publicerad: 2023-03-31

Senast uppdaterad: 2023-03-31

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV