Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Börja kanotsegla

I Sverige finns det flera föreningar som har verksamhet inom kanotsegling, ta gärna kontakt med någon av dem om du är intresserad av att lära dig mer eller prova på. När du väl kommit igång och vill utvecklas finns det regattor, ungdomsläger, träningar och eskaderseglingar för den som vill fortsätta utmana sig själv.

Hitta klubbar och föreningar i din närhet med kanotsegling här.

Ungdomsverksamhet

Varje år bedriver föreningar ungdomsverksamhet runt om i landet kanotseglarskola för barn i åldrarna 7–15 år. De yngsta börjar med Optimist, men så fort som möjligt flyttas de över till den snabbare och livligare A-kanoten. När A-kanoten blir för liten har barnen möjlighet att prova den större B-kanoten, som är den snabbaste båten i storleksklassen. B-kanoten är även en utmärkt utflyktsbåt och till och med som vuxen är den rolig att segla.

A- och B-kanoterna seglas vid klubbar i Stockholm, Göteborg och Örebro. Det anordnas flera olika sommarläger varje år där man kan lära sig både kappsegling, eskadersegling och sjömanskap.
För dem som vill utmana sig själv och arrangeras det varje år tävlingar i kanotsegling, bland annat SM där A- och B-kanot brukar vara stora klasser.

Kontakt

Har du frågor kring kanotförbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.


Publicerad: 2023-01-02

Senast uppdaterad: 2023-02-17

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV