Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Tävling

Kanottyper och klasser

Inom den svenska kanotseglingen finns i en mängd olika klasser, från de minsta juniorbåtarna A-kanot och B-kanot till långfärdseglare som C-kanot, D-kanot och E-kanot, och extrema kappseglingsbåtar som IC-kanot. IC-kanot är en internationell klass, de övriga A–E är specifikt svenska klasser.

Läs mer om kanottyper och klasserna här.

Tekniska mätregler

En segelkanot måste vid deltagande i kappsegling vara inmät, läs mer nedan vad som gäller för de olika klasserna.

Tävlingsregler

Svenska Kanotförbundets tävlingsregler delas in i dels de allmänna tävlingsreglerna som gäller för samtliga grenar, dels de tävlingstekniska reglerna som gäller för respektive gren.

Du hittar aktuella tävlingsregler här.

Tekniska kommittén

Tekniska kommittén (TK) assisterar kanotseglingskommittén med att hålla reda på de nationella mätreglerna och mätmannaorganisationen. Kommittén kan även hjälpa till med att tolka regler, svara på dispensfrågor samt rådfrågas vid konstruktion av ny segelkanot.

Kontaktuppgifter till Tekniska kommittén hittar du här.

Publicerad: 2023-02-17

Senast uppdaterad: 2024-02-02

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV