Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Slalompremiär i Nyköping

I helgen var det tävlingspremiär i slalom när Sverigecupen avgjordes i Nyköping 7–8 maj.

I helgen var det dags för Sverigecup 1 & 2 i kanotslalom. Tävlingarna arrangerades av NFP och ägde rum i Nyköping. På plats var totalt 15 deltagare. Fredrik Wahlén tävlandes för JKoRK stod högst upp på pallen i seniorklassen för K1 de båda tävlingsdagarna. Inte långt bakom kom Frej Bratt från Floda Forsfarare som fick med sig två andraplaceringar hem. Ludwig Andersson (NFP) klev upp på en tredjeplats under lördagen, men under söndagens tävling knep istället Ossian Fiander (NFP) denna bronspeng.

I klassen K1 Junior var resultaten de samma under de två tävlingsdagarna. Gustaf Fiander (NFP) stod högst upp på pallen följt av Calle Fiander (NFP) och Erik Wernersson (Floda Forsfarare) på tredjeplats.

Med endast en tävlande i C1 kunde vi utse Ludwig Andersson som etta på prispallen inom denna gren båda dagarna.

Det var fint att kunna samlas igen, tävla och umgås. Flera tävlande visar på bra form i år och vi ser fram emot att följa tävlingarna under resten av säsongen.

Resultat finns här.

Foto: Södermanlands Nyheter

Publicerad: 2022-05-12

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV