Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Landslag

Välkommen till sidorna för landslaget i kanotslalom och kajakcross. Här samlar vi allmän information om landslagets verksamhet och viktiga dokument att ha koll på.

Internationellt tävlar landslaget årligen vid världscupstävlingar, EM och VM och kan ha aktiva både inom junior-, U23- och seniorklass. Var fjärde år deltar landslaget i kval inför stundande OS.

Uttagning till tävlingar

Seniorlandslaget deltar vid världscuper, EM, VM och OS. För varje tävling sker separata uttagningar och truppen varierar därför ofta under året och olika mästerskap. Under aktuell information presenteras uttagna trupper och aktuella uttagningskriterier hittar ni nedan. Uttagningsregler för kanotslalom och kajakkross till OS i Paris 2024 presenteras längre ned på sidan.

Aktuell information

Här läggs aktuell information gällande uttagningar med mera.

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK)

SOK är en av Svenska Kanotförbundets viktigaste samverkanspartners när det gäller elitverksamhet. SOK har flera program som toppaktiva har möjlighet att ta del av. SOK ställer också upp regler för uttagning till Olympiska spelen och beslutar om uttagning till OS. Uttagningsregler för kanotslalom och kajakkross till OS i Paris 2024 presenteras nedan.

SOK har även sammanställt en kravanalys för att ge en bild av vad som krävs för att kunna prestera på högsta internationella nivå i kanotslalom med ambition att ta medalj på VM och Olympiska spel. Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) använder dokument som underlag för att kunna arbeta med och stödja kanotslalom som olympisk sport.

Viktiga dokument

Som uttagen i landslaget representerar man inte bara svensk kanot och Sverige, man är även en viktig förebild för många – inte minst barn och unga. Därför finns riktlinjer och polycier för hur man ska uppföra sig och vad som gäller i olika situationer.

Publicerad: 2022-12-16

Senast uppdaterad: 2024-05-28

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV