Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Landslag

Välkommen till sidorna för landslaget i kanotslalom och kajakcross. Här samlar vi allmän information om landslagets verksamhet och viktiga dokument att ha koll på.

Internationellt tävlar landslaget årligen vid världscupstävlingar, EM och VM och kan ha aktiva både inom junior-, U23- och seniorklass. Var fjärde år deltar landslaget i kval inför stundande OS.

Uttagning till tävlingar

Seniorlandslaget deltar vid världscuper, EM, VM och OS. För varje tävling sker separata uttagningar och truppen varierar därför ofta under året och olika mästerskap. Under aktuell information presenteras uttagna trupper och aktuella uttagningskriterier hittar ni nedan.

Aktuell information

Här läggs aktuell information gällande uttagningar med mera.

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK)

SOK är en av Svenska Kanotförbundets viktigaste samverkanspartners när det gäller elitverksamhet. SOK har flera program som topp-aktiva har möjlighet att ta del av, se nedan. SOK ställer också upp regler för uttagning till Olympiska spelen och beslutar om uttagning till OS.

Sammandrag av uttagningsregler för kanotslalom till senaste OS i Tokyo 2021 hittar du här Pdf, 511 kB..

Viktiga dokument

Som uttagen i landslaget representerar man inte bara svensk kanot och Sverige, man är även en viktig förebild för många – inte minst barn och unga. Därför finns riktlinjer och polycier för hur man ska uppföra sig och vad som gäller i olika situationer.

Publicerad: 2022-12-16

Senast uppdaterad: 2023-06-05

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev