Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

TRäning och motion

Kanotslalom och Kajakcross passar alla åldrar och nivåer, inte minst som motionsform och ger en bra allsidig träning för hela kroppen.

För den som är utvecklingsbenägen och gillar träning på högre nivå, finns det hjälp att ta del genom diverse material inom träning.

Utvecklingstrappa kanotslalom

Utvecklingstrappan ger en övergripande struktur för komponenter i olika utvecklingsstadier som är viktiga för den som vill utvecklas till elitkanotist. Trappan tar sikte på en utveckling där den aktive ska kunna nå framgång på internationella tävlingar och ta medaljer på mästerskapstävlingar som VM och OS samt fortsätta med paddling hela livet. Utvecklingstrappan ska vara ett stöd för klubbar, tränare och aktiva. Utvecklingstrappan är också en del i SOK:s verktygslåda för att de ska kunna arbeta med och stödja kanotslalom som olympisk sport.

Utvecklingstrappan hittar du här Pdf, 481 kB..

Kravanalys för kanotslalom

Syftet med kravanalysen är att ge en bild av vad som krävs för att kunna prestera på högsta internationella nivå i kanotslalom med ambition att ta medalj på VM och Olympiska spel. Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) använder dokument som underlag för att kunna arbeta med och stödja kanotslalom som olympisk sport.

Kravanalysen hittar du här Pdf, 1 MB..

Övningar

Svenska Kanotförbundet har tagit fram ett antal exempel på övningar inom uppvärmning, rörlighetsträning och styrketräning för kanotister – oavsett gren. Du hittar övningarna genom länkarna nedan.

Uppvärmnings- och rörlighetsövningar

Styrketräningsövningar


Publicerad: 2022-12-16

Senast uppdaterad: 2023-03-06

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev