Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Årets första mästerskap – Kanotslalom-EM avgörs i Slovakien

Dags för årets första mästerskap, Kanotslalom-EM avgörs i Slovakien 26-29 maj. En meriterad svensktrupp med hög kapacitet är på plats. Skarpt läge för Isak Öhrström, Erik Holmer och Fredrik Wahlén!

Försäsongens tävlingar har bjudit på en hel del goda svenskresultat. Inte minst Isak Öhrström har visat upp stark paddling med ett flertal pallplatser på tävlingar i Europa under april och maj. Landslagets uttagningstävlingar summerades i att den trio som utgjort landslagsstommen de senaste åren är klara för säsongens inledande mästerskap och världscup-tävlingar.

Med start imorgon är det nu dags för EM i den klassiska tävlingsforsen i slovakiska Liptovsky Mikulas. Sverige är på plats med tre paddlare på herrsidan och en på damsidan och kommer ha tävlande i både Kanotslalom- och Extremslalomdisciplinen. Därutöver mönstrar Sverige ett högklassigt lag till lagtävlingen.

Det väntar en mycket hård konkurrens i Slovakien. De bästa slalomkanotisterna i världen återfinns i Europa och det kommer att bli stenhårt om semifinal- och finalplatser direkt från start i både Kanotslalom och den nya OS-grenen Extremslalom.

EM-truppen

Som sagt, det finns hög kapacitet och stor rutin i den svenska trion. Följande kör i helgen.

  • Isak Öhrström (K1 Kanotslalom, Lag Kanotslalom, K1 Extremslalom)
  • Fredrik Wahlén (K1 Kanotslalom, Lag Kanotslalom, K1 Extremslalom)
  • Erik Holmer (K1 Kanotslalom, Lag Kanotslalom, K1 Extremslalom)

Isak toppade de svenska uttagningarna och har varit uppe på pallen vid ett antal tillfällen under våren. Fredrik Wahlén har stått för en lovande säsongsstart. De senaste åren har han haft sina främsta framgångar inom Extremslalom med ett antal finalpaddlingar. Erik Holmer stod för en stark fjolårssäsong med att bl.a. ta sig till OS-final där han blev nia. Det finns individuell finalkapacitet inom både Kanotslalom och Extremslalom. Lagtävlingen blir extra spännande. På VM senast slutade Sverige sexa med klar tätkänning upp mot pallen.

Följ Kanotslalom-EM

Tor 26 maj: K1 Kanotslalom (kvalåk 1 och 2) samt Lagätvlingen Kanotslalom
Lör 28 maj: K1 Kanotslalom (semifinal och final) samt Extremslalom (prolog)
Sön 29 maj: Extremslalom (kvartsfinaler, semifinaler, finaler)

Liveresultat från tävlingar hittar ni här: Liveresultat, Kanotslalom-EM
Mer info, livesändning hittar ni här: Kanotslalom-EM

Följ även Kanotslalom på deras facebook-sida här.

Publicerad: 2022-05-25

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV