Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Dags för Junior & U23 VM i Ivrea, Italien

Imorgon startar ICF Junior & U23 Canoe Slalom World Championships som pågår 5–10 juli i Ivrea, Italien. Sverige har har fyra aktiva på plats med första tävlingsstart på onsdag.

Fem dagar av spännande tävlingar väntar för den unga truppen på plats i Ivrea, Italien. Först på onsdag är det dags för den första svenska starten när Ossian Fiander och Frej Bratt kör sina kvalheat i K1. På torsdag är det dags för juniorerna tillika tvillingarna Carl och Gustaf Fiander att köra sina första starter, även de i K1. Mästerskapet avslutas på söndag med Extreme Slalom där alla fyra är anmälda.

Förutom de aktiva finns förbundskapten Nenad Martines och Vidar Bratt på plats tillsammans med fysioterapeut för att stötta de tävlande. Enligt rapporter är stämning på topp och alla är supertaggade på att få köra igång. Stort lycka till!

Truppen

Junior

Carl Fiander, Nyköpings Forspaddlare
Gustaf Fiander, Nyköpings Forspaddlare

U23

Ossian Fiander, Nyköpings Forspaddlare
Frej Bratt, Floda Forsfarare

Följ mästerskapen

Schema & Resultat hittar du här.
LiveStream för att följa de spännande tävlingarna finns här.

Fler uppdateringar från truppen och Kanotslalom hittar ni på deras Facebooksida här.

Publicerad: 2022-07-04

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV