Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Sverige 6:a i VM!

I Augsburg pågår VM i kanotslalom för fullt och igår avgjordes lagåken. Sverige imponerade och tog en stark 6:e plats – det bästa resultatet i modern tid!

Uppladdningen på plats verkar har fungerat, trots de två dagarna med avbrott på grund av det låga vattenståndet. Med det åtgärdat kunde tävlingarna dra igång och alltså med en strålande insats av de tre seniorerna på plats. Sverige slutade 6:a, det bästa resultat i modern tid. Stort grattis!

Idag är det individuella tävlingar i K1 på schemat. Erik Holmér, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström har alla kört sina kval. Isak gick direkt vidare till semifinal efter en 23:e plats i första kvalåket. Erik och Fredrik fick en chans till i ett andra åk där topp 10 krävdes för avancemang. Erik blev 7:a och är även han klar semi på lördag. Tyvärr fick inte Fredrik till det i det andra åket och är utslagen.

Följ tävlingarna

Följ tävlingarna via ICF hemsida här.
Mer information hittar du även på mästerskapets egen sida – Augsburg 2022.

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom Kanotslalom genom att följa dem på deras FB-sida här.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten
nenad.martinis@kanot.com

Publicerad: 2022-07-28

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV