Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Seniorlandslaget för säsongen 2023 uttaget

Efter de två rankingtävlingarna Liptovský Mikuláš förra helgen samt Krakow under valborgshelgen står det nu klart vilka tre seniorer som får representera Sverige under den kommande säsongen. Stort grattis säger vi till Erik Holmer, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström!

Vid rankingtävlingar i Liptovský Mikuláš och Krakow i slutet av april gällde det att visa framfötter för att bli uttagen till det tre man starka landslag för seniorer som ska representera Sverige under säsongen. Fem man var med i kampen – Isak Öhrström, Erik Holmer, Fredrik Wahlén, Frej Bratt och Ossian Fiander.

Förutsättningarna var att man räknade placeringspoäng från de tre bästa resultaten av de fyra loppen som stod till buds. Seger gav 0 poäng, andraplats 2p, tredjeplats 3p och så vidare. Fick man inget resultat fick man två poäng mer än den sist placerade svensken på plats.

Resultatet blev Isak 0p, Erik 6p, Fredrik 8p, Frej 11p och Ossian 16p. Det innebär alltså att de tre förstnämnda är uttagna till det svenska landslaget och det efter riktigt bra insatser både i Liptovsky, men kanske framförallt i Krakow där också konkurrensen var imponerande.

Program 2023

Här nedan är programmet för landslaget i kanotslalom och kajakcross.

  • 2–4 juni, WC1 Augsburg, Tyskland
  • 9–11 juni, WC2 Prag, Tjeckien
  • 16–18 juni, WC3 Tacen, Slovenien
  • 29 juni–2 juli, Euro Games Krakow, Polen
  • 19–24 september, VM Lee Valley, London, England
  • 5–8 oktober, WC5 Vaires Sur Marne, Paris, Frankrike

Vi önskar laget lycka till och ser med förväntan framemot första världscuptävlingen i Augsburg, Tyskland första helgen i juni.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom & Kajakcross
nenad.martinis@kanot.com

 

Seniorlandslaget 2023

Erik Holmer

Nyköpings Forspaddlare

Fredrik Wahlén

Järfälla Kanot och Roddklubb

Isak Öhrström

Uppsala Paddlarklubb

Publicerad: 2023-05-02

Senast uppdaterad: 2023-05-16

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV