Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Teamet på plats i Augsburg – Monika Mitasikova (coach), Isak Öhrström, Huw Swetnam (ledare), Fredrik Wahlén och Erik Holmer.

Världscuppremiär för slalomgänget

Den 1–4 juni är det dags för den första världscupen i kanotslalom för säsongen och det tre man starka seniorlandslaget är plats och taggade för intensiva tävlingsdagar. Det är en spännande säsong som nu tar sin början!

Den första världscupen för säsongen startar imorgon och pågår till och med söndag 4 juni. Inte mindre än 240 atleter från 43 länder och fem nationer sägs vara på plats på den imponerande arenan i Augsburg som även stod som värd för VM i fjol.

Det svenska laget har varit på plats några dagar för träning och imorgon är det dags för de svenska herrarna Erik Holmer, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström att kliva in i tävlingsbanan när de tar sig an sina försöksheat. Först ut är Fredrik kl. 15.40. Under fredagen kör man sedan semifinaler med de första finalerna på eftermiddagen och under lördagen.

Under söndagen är det kajakcross som står på programmet – dagen börjar med tidskval för att forsätta med heaten som körs efter lunch.

Tävlingsprogrammet för helgen hittar ni här.

Spännande säsong

Sverige tog verkligen positioner inom både kanotslalom och kajakcross under 2022. På VM i Augsburg förra året tog det svenska laget en historisk sjätteplats i kanotslalom. Isak Öhrström från Uppsala Paddlarklubb knep en världscupseger i kajakcross och slutade på imponerande 6:e plats i den totala världscupen i den samma.

Och det är en spännande och viktig säsong som nu tar sin början – OS-kval i både kanotslalom och kajakcross där kajakcross är ny OS-gren och debuterar i Paris 2024. Redan i slutet av juni på European Games i Krakow finns det möjlighet för Sverige att ta en kvotplats, alla tre i seniorlaget är uttagna av SOK för att representera Sverige.

Följ tävlingarna

Ny kanal för livesändningar ICF

Nytt för i år är att ICF valt att lägga livesändningar på en ny plattform – Recast. För att titta måste man skapa ett konto och fylla i lite uppgifter. Det är tyvärr inte en helt kostnadsfri kanal, men man får lite "credits" när man skapar konto samt att man kan tjäna ihop fler "credits" genom att till exempel titta på reklamannonser.
Läs mer om den nya plattformen och vad de innebär här.

LiveStream – Planet Canoe´s kanal på Recast

Tävlingsprogrammet för helgen hittar ni här.
Ranking och resultat finns här.
Mer information om tävlingarna finns på ICF hemsida här.

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom Kanotslalom genom att följa dem på deras FB-sida här.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom
nenad.martinis@kanot.com
073-530 24 84

På plats är lagledare Huw Swetnam samt Monika Mitasikova (coach).


Truppen

Erik Holmer

Nyköpings Forspaddlare

Fredrik Wahlén

Järfälla Kanot och Roddklubb

Isak Öhrström

Uppsala Paddlarklubb

Publicerad: 2023-05-31

Senast uppdaterad: 2023-05-31

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV