Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Laget är på gång! Efter Augsburg är det nu dags för nästa världscup, Prag 8–11 juni – Fredrik Wahlén, Isak Öhrström och Erik Holmer.

Från Augsburg vidare till Prag för WC2

Efter den första världscupen i Augsburg, där killarna visade att både formen och viljan finns, är det läge för en kort summering innan det är i helgen är dags för den andra världscupen – laget har nu förflyttat sig till Prag.

Sammanfattning Augsburg WC 1

Efter den första världscuphelgen är det uppenbart att formen finns där och tiderna visade också att så verkligen var fallet. Isak Öhrström gjorde ett grymt kval i slalomen och tog sig direkt vidare till semifinal. Erik Holmer gjorde det samma i kajakcross. Tyvärr blev det dock lite stolpe ut i slalomens semifinaler och i heaten i kajakcross.

– Bra start med ett fint kvalåk, synd på starten i semin. Kajakcross, kul att vara med i topp 20 i kvalet. Hittade ingen lucka i heatet. Ska bli kul att köra resten av tävlingarna då jag tror de banorna passar mig bättre, säger Isak när han summerar Augsburg.

Fredrik Wahlén imponerade med ett stabilt åk i sin semifinal och uttrycker själv att han känner att formen finns där! Tyvärr gjorde han två mindre bra uppströmmare i kajakcross-kvalet och då rann tiden iväg lite för mycket för avancemang.

Resultat från Augsburg WC1 hittar du här.

Inför Prag WC2

Laget ser nu fram emot att tävla i Prag 8–11 juni. Det är en bana som alla tre är mycket bekanta med sedan tidigare – kanske får vi se en finalplats både i kanotslalom och kajakcross. Precis som i Tyskland så startar tävlingarna med slalom och kajakcrossen körs på söndag. Tävlingarna startar redan imorgon med slalom och första åket drar igång 15.08 – svenskarnas startider är:
15.47 Fredrik Wahlén
15.50 Erik Holmer
15.59 Isak Öhrström

Stort lycka till!

Följ tävlingarna

Startlistor, ranking och resultat finns här.
Tävlingsprogrammet för helgen hittar ni här.
ICF LiveStream – Planet Canoe´s kanal på Recast
Mer information om tävlingarna finns på ICF hemsida här.

Håll dig uppdaterad genom att följa Kanotslalom på deras FB-sida här.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom
nenad.martinis@kanot.com
073-530 24 84

 

Truppen

Erik Holmer

Nyköpings Forspaddlare

Fredrik Wahlén

Järfälla Kanot och Roddklubb

Isak Öhrström

Uppsala Paddlarklubb

Publicerad: 2023-06-07

Senast uppdaterad: 2023-06-07

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV