Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Dags för EM – här är truppen

Det är dags för årets första stora internationella kanotslalomtävlingen när EM avgörs i Slovenien 15–19 maj. Det är en taggad svensktrupp på plats där Erik Holmer, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström möter sina europeiska konkurrenter.

Det är på den klassiska Kayak Centre Tacen i Slovenien som de första mästerskapen ska avgöras när EM drar igång på onsdag denna viktiga OS-säsong. Uttagna att representera Sverige är den starka trion – Erik Holmer, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström. Under vintern har träning genomförts individuellt på olika platser i Europa och några har redan tjuvstartat säsongen med lite tävlingar – både utomlands och i Sverige.

Uttagningen som presenteras gäller för EM och WC 1–3. Gällande uttagningen till världscup 4–5 kommer den senare i sommar.

Det är viktiga tävlingar som väntar där inte bara EM-medaljer står på spel. Det handlar också om att hitta känslan, tävlingsflytet och självförtroendet inför kommande tävlingar, inte minst det OS-kval i kajakcross som väntar i Prag, Tjeckien 6–9 juni i samband med den andra världscupen. Sverige har redan säkrat en kvotplats till OS i kanotslalom.

Följ tävlingarna

Officiell hemsida – 2024 ICF Canoe Slalom European Championships
ECA:s webbsida här.

Reviderat tidsprogram hittar ni här.
Resultat hittar ni här.
LiveStream via Canoe Europe Youtube-kanal samt Eurovision Sport – läs mer här.

Följ gärna kanotslaloms FB-sida för aktuella uppdateringar – Kanotslalom - Svenska Kanotförbundet

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom
nenad.martinis@kanot.com
073-530 24 84


Truppen

Erik Holmer

Nyköpings Forspaddlare

Fredrik Wahlén

Järfälla Kanot och Roddklubb

Isak Öhrström

Enstasport Kanotförening

Publicerad: 2024-05-13

Senast uppdaterad: 2024-05-15

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV