Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Världscuppremiär för slalomgänget

För två veckor sedan var det EM och efter en fin femteplats i lagtävlingen blir det spännande att se gänget tävla igen när det är dags för årets första världscup 30 maj–2 juni i Augsburg, Tyskland.

Den första världscupen för säsongen startar imorgon och pågår till och med söndag. Det svenska laget har varit på plats några dagar för träning och imorgon är det dags för de svenska herrarna Erik Holmer, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström att kliva in i tävlingsbanan när de tar sig an sina försöksheat i slalomen. Under fredagen kör man sedan semifinaler med de första finalerna på eftermiddagen. Under söndagen är det kajakcross som står på programmet.

Det är en spännande och viktig säsong som är igång, inte minst inför det OS-kval i kajakcross som väntar 6–9 juni i Prag, Tjeckien i samband med den andra världscupen. Sverige har redan säkrat en kvotplats till OS i kanotslalom.

Följ tävlingarna

Mer information om tävlingarna finns på ICF hemsida här.

Tävlingsprogrammet här.
Resultat finns här.
Planet Canoes Youtube-kanal här.

LiveStream tillbaka på Youtube

Inför 2024 har Planet Canoe valt att gå tillbaka till Youtube som sin huvudsakliga kanal för ICF:s livesändningar, dock krävs medlemskap. Som Planet Canoe YouTube-kanalmedlem får man exklusiv tillgång till livebevakning av alla ICF:s stora internationella evenemang under 2024 – läs mer här.

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom Kanotslalom genom att följa dem på deras FB-sida här.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom
nenad.martinis@kanot.com
073-530 24 84


Truppen

Erik Holmer

Nyköpings Forspaddlare

Fredrik Wahlén

Järfälla Kanot och Roddklubb

Isak Öhrström

Enstasport Kanotförening

Publicerad: 2024-05-29

Senast uppdaterad: 2024-05-29

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV