Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Fina prestationer i världscuppremiären!

I slutet av förra veckan 30 maj–2 juni avgjordes den första världscupen av totalt fem denna säsong. Och vilka prestationer slalomgänget bjöd på i Augsburg, Tyskland!

Redan första dagen i försöken visade att herrarna var sugna på att vara med i topp i slalomen. Alla tre gjorde starka insatser och tog sig vidare till fredagens semifinal. I fredagens semifinal räckte det inte hela vägen, där Erik Holmer blev bäste svensk på en 25:e plats, Isak Öhrström slutade 27:a och Fredrik Wahlén blev 39:a.

Efter en tävlingsfri lördag för herrarna var det på söndagen dags för kajakcrossen, där Isak som ende svensk togs sig vidare till heaten. Efter riktigt bra åk tog han sig vidare kvartsfinal. I en riktig tuff kvart slog Isak till med en seger. I semifinalen tog det stopp när han blev tre och därmed slutade på en fin 6:e plats i kajakcrossen.

Redan i helgen är det dags för världscup nummer två i Prag, Tjeckien, tillika OS-kval i kajakcross. Det blir spännande tävlingar med start 6 juni.

Resultat

Alla resultat från den första världscupen finns här.

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom Kanotslalom genom att följa dem på deras officiella FB-sida här.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom
nenad.martinis@kanot.com
073-530 24 84


Publicerad: 2024-06-04

Senast uppdaterad: 2024-06-04

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV