Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Isak Öhrström presterade åter ett fint resultat när han blev sjua i kantoslalomfinalen i Prag.

Stark finalplats av Isak Öhrström!

Efter den andra världscupen i Prag summerar förbundskapten Nenad Martinis tävlingarna. Och han är nöjd med vad han har fått se på vattnet av den svenska truppen i helgen.

De omkastningar i programmet som gjordes på grund av översvämningar medförde ett justerat upplägg där torsdagens kanotslalomtävlingar sköts upp till fredagen. Programmet lades om och det kördes endast ett kvalheat där de tio främsta gick till final. Och Isak Öhström visade fortsatt stark form när han tog sig vidare till finalen och följde upp förra helgens fina sjätteplats med en sjundeplats i slalomen. Varken Erik Holmer eller Fredrik Wahlén togs sig tyvärr vidare från kvalet.

– Jag känner mig väldigt nöjd med Isaks finalplats då startfältet var den mest kompletta i år. Av de topp tjugorankade paddlarna på världsrankingen saknades bara tre på startlistan, säger förbundskapten Nenad Martinis.

OS-kval kajakcross

På söndagens tävlingar i kajakcross, tillika OS-kval, fick inte Isak starta då de som tagit kvotplats inte fick ställa upp, utan det var Erik och Fredrik som fick chans att försöka ta en av de tre kvarvarande kvotplatserna. Både Erik och Fredrik imponerade och tog sig fram till kvartsfinal, men där tog det stopp. Förbundskapten rapporterar dock om hårda tag i heaten och att de två gjorde riktigt starka insatser.

– Vi hoppades så klart på att ta någon av medaljerna, men andra var starkare för stunden. Jag mycket dock nöjd med helgens tävlingar och ser fram emot en fortsatt spännande tävlingssäsong, inte minst OS i juli, summerar Nenad.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom
nenad.martinis@kanot.com
073-530 24 84

Publicerad: 2024-06-10

Senast uppdaterad: 2024-06-10

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV