Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Fysmästerskapen

Fysmästerkapen ett inititativ från Svenska Kanotförbundet för att inspirera och motivera allt från ungdomar och juniorer till seniorer och motionärer att bli starkare och därmed må bättre. Resultaten används även för att utvärdera progression och utveckling över tid. Individuellt tävlar man i åldersklasser, men Fysmästerskapen är dessutom en möjlighet för klubbar runt om i Sverige att utmana varandra. Alla i klubben, ung som gammal kan vara med – oavsett kanotgren.

Fysmästerskapen är ett test i funktion, styrka, uthållighet och ergometer. Sätt upp mål och utmana dig själv mot bättre fysik, eller varför inte utmana dina klubbkamrater, paddlare från andra städer, andra grenar och kämpa om titlarna – Fysmästare, Bästa Fysklubb och Mesta Fysklubb.

Fysmästerskapen 2023

Precis som tidigare går tävlingen ut på att kora "Sveriges mest vältränade paddlare och klubb". Nytt för i år är att utmaningen är öppen för alla – oavsett gren. Nu har ni alltså chans att inte bara tävla mot era vanliga konkurrenter, utan även möjlighet att utmana resten av kanot-Sverige. Nytt för 2023 är klassen Para – samma delmoment, men justerade övningar samt vårt samarbete med gymkedjan STC.

Läs mer om Fysmästerskapen 2023 här.

Resultat

Resultat från årets Fysmästerskap samt tidigare år hittar ni här.


Publicerad: 2023-02-15

Senast uppdaterad: 2023-02-15

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev