Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Dags för Lekande kanot 2022

Lekande Kanot är den kanotspecifika delen av Tränare 1 i SKF utbildningsstruktur. Under våren 2022 kommer Lekande kanot genomföras digitalt uppdelat på fyra tillfällen.

Välkommen till Lekande Kanot, den kanotspecifika delen av Tränare 1 i SKF utbildningsstruktur. En utbildning för dig som tränar nybörjare upp till grön nivå enligt Paddlepower och Paddelpasset, med extra fokus på kanotister upp till ca 12 år, och vill utveckla dina kunskaper inom kanotspecifik träning, såväl på vattnet som på land.

Så här genomförs Lekande kanot våren 2022

Årets digitala version av Lekande Kanot består tre teoretiska kvällspass, samt en heldag med praktiska inslag.
Kvällspassen är teoretiska och genomförs digitalt, antingen på klubben eller enskilt, dessa pass är 2 timmar.
Heldagen består av korta teoretiska inslag som genomförs digitalt, dess följs av praktiska moment som utförs på vattnet. Heldagen genomförs i grupp på respektive klubb, men alla instruktioner är digitala.

  • Träff 1: torsdag 21 april, kl. 18.00–20.00 (teori, genomförs digitalt på klubben eller enskilt)
  • Träff 2: torsdag 5 maj, kl. 18.00–20.00 (teori, genomförs digitalt på klubben eller enskilt)
  • Träff 3: valfritt innan söndag 22 maj (genomförande av fysiskt landpass enligt instruktion)
  • Träff 4: söndag 22 maj, kl. 09.00–17.00 (heldag där teori varvas med praktiskta pass på vattnet. Genomförs på klubben, de teoretiska inslagen är digitala)

Innehåll

Årets digitala version av Lekande Kanot bygger på tre teoretiska kvällspass, samt en heldag med praktiska inslag. De teoretiska passen genomförs med fördel tillsammans på er klubb men går också att genomföra enskilt. Den praktiska delen genomförs på klubben där både moment på vatten och på land med lämpliga övningar för nybörjare i allmänhet och åldersgruppen upp till 12 år i synnerhet ingår. Bl.a. introduktion i Teknikens Grunder, samt bra styrke- och konditionslekar på land. De praktiska passen varvas med teoretiska delar kring att vara kanottränare, t.ex. hur du bygger upp ett träningspass, vilka kvaliteter du bör fokusera på, vilka stöd som finns för dig som tränare. Vi berör även pedagogik och ledarskap samt säkerhet, miljö och materialvård.

Lekande Kanot är en perfekt första tränarutbildning, oavsett vilken gren du är verksam inom. Du får en grund att stå på vad gäller paddlingsteknik och hur du på ett lustfyllt och inspirerande sätt kan lägga upp träningar. Passar ex. dig som ska leda Paddlepower, Kanotskola eller annan typ av nybörjarverksamhet men även dig som vill uppdatera dina grundläggande kunskaper för att på bästa sätt kunna leda verksamhet för kanotister under deras första år.

Kostnaden för utbildningen är 750:- varav 500:- går att söka bidrag för. Läs mer om våra utbildningssubventioner här.

Anmälan till Lekande kanot görs här.

Publicerad: 2022-03-10

Senast uppdaterad: 2024-01-25

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV