Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Umeå KK höll havskajakledarutbildning på engelska

Nyligen arrangerade Umeå Kanotklubb en utbildning i GSRT och Havskajakledare – på engelska. Utbildningen är ett exempel på projekt som Kanotförbundet är med och stöttar för att öka mångfalden i ledarskapet inom svensk kanot.

I mitten av oktober var det dags för några av Umeå KK:s medlemmar att utbilda sig till turledare under tre dagar samt att utbilda en person till att bli ”utbildare inom GSRT”. Utbildningen genomfördes på engelska och tack vare det utökades möjligheterna för fler ledare att vara med. I detta fall inte bara engelskspråkiga utan även en person med nedsatt hörsel och engelska som modersmål. Den engelska utbildningen medförde att personen kunde delta och ta del av informationen genom att läsa på läpparna.

Kanotförbundet ser mycket positivt på det innovativa greppet och har bland annat varit med och möjliggjort utbildningen genom att stötta med utbildningsbidrag. Att bredda mångfalden i ledarskapet är en viktig del för att rekrytera såväl ledare som aktiva och något som Kanotförbundet kommer fortsätta arbeta med framöver.

Läs mer kring UKK:s pilotprojekt och tanken bakom idén på deras hemsida via länken nedan.
Utbildningen i GSRT & Havskajakledare 2022 gavs på engelska, en del i UKK:s fortsatta säkerhetsarbete

Publicerad: 2022-10-24

Senast uppdaterad: 2022-12-22

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV