Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kurs ”Akut Omhändertagande i Vildmark”

Kanotförbundet och Adventure Medicine erbjuder utbildningen ”Akut Omhändertagande i Vildmark” till rabatterat pris. Kursen AOV, eller motsvarande, är ett förkunskapskrav för dig som vill gå Svenska Kanotförbundets Ledarutbildning Steg 3, men rekommenderas även för andra som leder grupper i naturen.

Vad gör du om någon har skadat sig? Eller mår dåligt? Vet du hur man stoppar livshotande blödningar eller tar hand om en stukad fot? Kursen ”Akut Omhändertagande i Vildmark (AOV) för kanotister” är en omfattande teoretisk e-utbildning samt två fullspäckade dagar som gör dig redo för nästa äventyr eller för att du på ett tryggt och säkert sätt kunna vägleda dina deltagare. Adventure Medicins instruktörer är legitimerade läkare och sjuksköterskor med stor egen erfarenhet av både friluftsliv och akut omhändertagande i vildmark. Kursen motsvarar fjälledarnormens krav.

Inga förkunskaper behövs, men kursen AOV eller motsvarande är ett förkunskapskrav om du vill gå vår ”Ledarutbildning Steg 3” som kursstart 12–13 november 2023.

Vill du veta mer om "Ledarutbildning Steg 3" är du välkommen att kontakta Jonas Forsmark, jonas@softskills.se.

Om kursen "AOV"

Kursen ”AOV” är utformad för att ge dig en god förståelse och relevanta färdigheter av akut omhändertagande i vildmark. Målsättningen är att du ska bli trygga med att vara först på plats vid en olycka, värdera symptom och kunna resonera kring evakuering. Kursen består av inläsning, föreläsningar, seminarier, gruppdiskussioner och många praktiska övningar.
Kursen består av en teoretisk och en praktisk del. En e-utbildningen inklusive den teoretiska examinationen genomförs i god tid innan kursen hemma. Den praktiska delen sker under två intensiva dagar då det varvas falldiskussioner med övningar och scenarier.
Godkända elever erhåller Adventure Medicine’s certifiering i ”AOV”. Certifikatet är giltigt i tre år och kan förlängas genom att gå Adventure Medicine’s Re-certifieringskurs.

Läs mer om kursen och dess innehåll på Adventure Medicine’s hemsida här.

Plats och datum, praktisk del

Linköping, 11–12 mars 2023 (heldagar)

Max antal deltagare: 6

Observera att den teoretiska delen som består av en e-utbildning inklusive teoretisk examination måste göras på egen hand före praktikdelen.

Anmälan

Anmälan sker via mail till katinka.ingves@kanot.com för vidare instruktioner. Sista anmälningsdag är 6 februari 2023.

Frågor

Välkommen att ta kontakt med oss om du har frågor eller funderingar.

Katinka Ingves
katinka.ingves@kanot.com

Foto: Adventure Medicine

Publicerad: 2022-12-22

Senast uppdaterad: 2023-02-01

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV