Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Paraidrottares hälsa - Utbildning för ledare inom parakanot

Parasport Sverige arrangerar den 8 maj och 28 november utbildningen Paraidrottares hälsa, en perfekt utbildning för dig som leder personer med funktionsnedsättning.

Under året arrangeras två utbildningar som passar alla coacher och ledare som leder paddling och träning för personer med funktionsnedsättning. Kanotförbundet subventionerar deltagaravgiften för de klubbar som har verksamhet eller har intention att starta upp verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Läs mer om subventionen längre ned.

– Jag gick utbildningen under 2023 och den var riktigt bra för att få en helhetsbild kring både hälsoutmaningar och träningsaspekter för personer med funktionsnedsättning. Den är klockren att gå för alla som coachar och leder personer med funktionsnedsättning, men även för träningskamrater och anhöriga , säger Danny Hallmén, verksamhetsutvecklare på Svenska Kanotförbundet.

Paraidrottares hälsa – Introduktion (digitalt) 8 maj

Den 8 maj arrangeras "Paraidrottares hälsa – Introduktion" digitalt kl. 09.00–12.00 med fokus på hälsa, träning, tävling och säker idrott för idrottare med funktionsnedsättning. Syftet med utbildningen är att ge en bild av hur vi skapar bästa möjliga förutsättningar kring hälsa och prestation för paraidrottare att utvecklas inom sin parasport.

Kursen vänder sig till coacher, ledare, föräldrar och medicinsk personal till paraidrottare. Här får deltagarna lära sig mer om hur idrottare med funktionsnedsättning kan optimera mental hälsa, kost, sömn och återhämtning. Kursen berör även vanliga skador och sjukdomar inom parasport samt hur idrottare kan förbereda sig medicinskt inför tävling.

Mer information och anmälan till utbildningen hittar du här.

Paraidrottares hälsa – Bas (på plats) 28 november

Den 28 november arrangeras "Paraidrottares hälsa – Bas" på plats i Lund kl. 08.30–16.00.

Här fördjupar sig deltagarna kring hjärnskakning inom parasport, återgång till idrott efter skada, prevention av skador samt hur man kan optimera hälsa hos idrott med olika funktionsnedsättningar. Det är rekommenderat att gå "Introduktion" före "Bas", men är inget krav.

Mer information och anmälan till utbildningen hittar du här.

Kostnadssubvention från Kanotförbundet

Svenska Kanotförbundet subventionerar hela utbildningskostnaden för föreningar som bedriver eller har intention att bedriva verksamhet för personer med funktionsnedsättning enligt nedan.

  • Paraidrottares hälsa – Introduktion: Upp till 2 personer per förening
  • Paraidrottares hälsa – Bas: Upp till 1 person per förening

Kontakta någon av oss har ansvar kring Parakanot för att bekräfta deltagande och få anvisningar kring subvention.

Kontakt

Jennie Hasselros Hedrén
Projektledare – Rekrytering Parakanot
jennie.hasselros@kanot.com
073-550 15 25

Danny Hallmén
Verksamhetsutvecklare – förening & tävling
danny.hallmen@kanot.com
073-625 41 98

Publicerad: 2024-03-07

Senast uppdaterad: 2024-03-07

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV