Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Vision

Tillsammans förverkligar vi paddlingsdrömmar

Svensk kanot är en trygg och kraftfull rörelse som möjliggör upplevelser och prestationer i världsklass. Genom respekt för miljön, där vi trivs och utvecklas, och med mod att utmana framtiden.

Värdegrund

Trygg

Välkommen hem – till Svensk kanot.

Svensk kanot står öppet för alla som vill paddla. Här ska alla känna sig värdefulla och få stöd utifrån sina förutsättningar. Vi verkar för en trygg och säker miljö, både i mötet mellan människor och på vattnet. Hos oss finns det alltid någon som lyssnar och agerar vid otrygghet.

Hållbar

Vi lämnar bara krusningar och mersmak.

Välmående medlemmar och natur är en förutsättning för vår idrott. Vi erbjuder paddlingsglädje genom hela livet. Här sker fysisk och psykisk utveckling, i balans med återhämtning, på alla nivåer. Vi arbetar för att minimera vårt avtryck i naturen och vurmar särskilt för vår arena – vattnet.

Stolt

Det är mäktigt och fint att vara vi.

Tillsammans skapar vi upplevelser och prestationer i världsklass. Vi gör vårt bästa och kan stolt blicka tillbaka på det vi gjort. Vi uppmärksammar det lilla och nära såväl som det stora. Alla ska veta att idrottsrörelsen och föreningslivet som vi bygger är en unik och viktig kraft för folkhälsa, gemenskap, engagemang och demokrati.

I täten

Vi står i rampljuset – med mod, svett och kraft.

Vi är med där det händer. Och vi är beredda att ta i och våga för att komma längst. Vi lyssnar och lär, testar och utvecklar. Med framåtanda och lösningsfokus är vi en lärande organisation med utbildning och forskning som givna framgångsfaktorer. Vi är ett förbund för vår tid.


Publicerad: 2023-03-20

Senast uppdaterad: 2023-09-14

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV