Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Workshop – Paddla och dokumentera kanotleder

Välkommen till en spännande och lärorik workshop 26–28 maj i Gysinge. Tillsammans bjuder Svenska Kanotförbundet och Friluftsfrämjandet in dig som gillar att utforska nya vatten till en helg fylld med gemenskap, paddling och kunskap. En workshop om att hitta, utforska och beskriva paddelbara leder i strömmande vatten!

Tillsammans nosar vi på geografiska informationssystem

Vi tar en närmare titt på data från Lantmäteriet och SMHI för att på bästa sätt använda tillgänglig information för planering av turer och kanotleder. Vi tar också upp hur vi bäst kan formulera ledbeskrivningar och arbeta konkret för att bevara och utveckla paddlingsbara vatten. Vi välkomnar paddlare oavsett favoritfarkost – packraft, kanadensare eller kajak är alla lika välkomna! Vi kommer att paddla enklare fors, klass I-II, så det är bra om du har tidigare erfarenhet av strömvattenpaddling, men inget absolut krav.

Sociala aktiviteter inleder helgen på fredagen

På lördagförmiddag paddlar vi i närliggande vattendrag (troligen Leknäsforsen). Efter lunch tar vi tag i workshops¬delen för vilket det krävs att du medför egen dator/laptop med Office (eller motsvarande) installerat. På söndagen invigs den nya entrén till Färnebofjärdens Nationalpark, där vi paddlare kan finnas på plats och visa upp de fantastiska möjligheter till paddling som finns i Nedre Dalälven.

För vem

Vi bjuder in dig som är nyfiken och vill hänga med ett härligt gäng. Du gillar att paddla och vill utveckla dina kunskaper om kanotleder tillsammans med likasinnade. Oavsett vilken organisation du tillhör eller om du paddlar Creek eller packraft. Missa inte chansen att delta i denna unika workshop och utveckla dina kunskaper och din passion för paddling!

Arrangör

Svenska Kanotförbundet i samarbete med Friluftsfrämjandet.

Anmälan

Läs mer om workshopen och anmäl dig via länken – https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1753763

Varmt välkommen!

Publicerad: 2023-04-25

Senast uppdaterad: 2023-04-27

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV