Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Utbildning

För att få ut mesta möjliga av paddling i fors är det bra att ha koll på grundläggande säkerhet och teknik så att du kan manövrera kajaken som du vill. Ju mer du lär dig om teknik och säkerhet, desto större blir valmöjligheterna när det gäller i vilka vattendrag och forsar du kan paddla. Svenska Kanotförbundet erbjuder utbildningar och kurser för personliga utveckling, men även ledarutbildningar för dig som vill ta ytterligare steg.

Säkerhet i fors

Svenska Kanotanotförbundet erbjuder säkerhetskurser inom fors på tre olika nivåer. Målet med kurserna är att deltagarna tränar kunskaper för att främja säkra aktiviteter i fors, förebygga olyckor och hantera räddningssituationer som kan uppstå i forsmiljö. Kursen syftar också till att öka förståelsen för lämplig utrustning i forsmiljö.

Läs mer om utbildningen Säkerhet i fors här.

Paddelpasset

Vi erbjuder Paddelpasskurser runt om i hela Sverige – hos kanotföreningar, Godkända Kanotcentraler och utbildningsföretag. Att man kan examinera sig i paddelpasset betyder att man ”kör (paddlar) upp” och får veta vilken nivå man befinner sig på i systemet. Förutom ett intyg får man dessutom en handlingsplan för hur man kan utvecklas ytterligare. Paddelpasset kan ibland vara ett krav när man ska hyra kanot – både i Sverige och i Europa.

Läs mer och hitta din kurs här.

Forsinstruktör

Svenska Kanotförbundets utbildningar Forsinstruktör 1–3 riktar sig till forspaddlare som kommit en bit på väg i sin egen paddling och vill guida fler i forspaddlingens underbara värld. Du lär dig leda och instruera allt från nybörjare till erfarna forspaddlare. För att utvecklas till en kompetent ledare behöver du ta en aktiv roll när du väljer lämpliga förberedelser för att träna och vad du behöver för erfarenheter för att tillgodogöra dig utbildningens innehåll.

Läs mer om utbildningen Forsintruktör här.

Publicerad: 2023-01-31

Senast uppdaterad: 2023-03-09

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV