Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Om forspaddling

Att vara forsfarare kan innebära allt från att du vill utforska nya vattendrag i lugn och ro till att du vill utmana dig själv i svårare och tuffa forsar. Forspaddling är allsidig motionsform för hela kroppen. Den svårslagna naturupplevelsen får du gratis – oavsett om du söker avkoppling eller full fart, det finns något speciellt med att färdas fram genom forsar i en liten kajak. Med en kajak kan du också ta dig till platser som man annars inte kan nå.

Fors är den tredje snabbast växande utomhusaktiviteten, och sporten i världen, och intresset ökar från varje år. Det finns olika nivåer vilket gör det möjligt för alla att prova.

Freestyle

Tävlingsgrenarna inom fors är Freestyle, Störtlopp, Kanotslalom och Kajakcross.
Freestyle är en av de yngsta grenarna inom forspaddlingen och återspeglar mycket av den lekfullhet som återfinns i den fria forspaddlingen.

Läs mer om tävlingsgrenen Freestyle under tävling här.


Forspaddlingsgrenar

Publicerad: 2022-12-13

Senast uppdaterad: 2023-03-10

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV