Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Om forspaddling

Forspaddling är mycket mer än den tävlingsgren Freestyle som Svenska Kanotförbundet erbjuder. Att vara forsfarare kan innebära allt från att du vill utforska nya vattendrag i lugn och ro till att du vill utmana dig själv i svårare och tuffa forsar. Forspaddling är allsidig motionsform för hela kroppen. Den svårslagna naturupplevelsen får du gratis – oavsett om du söker avkoppling eller full fart, det finns något speciellt med att färdas fram genom forsar i en liten kajak. Med en kajak kan du också ta dig till platser som man annars inte kan nå.

Fors är den tredje snabbast växande Outdoor-aktiviteten och sporten i världen och intresset ökar från varje år. Det finns olika nivåer vilket gör det möjligt för alla att prova.

Tävlingsgrenarna inom fors är Freestyle och Kajakcross (ligger under grenen Kanotslalom & Kajakcross). Freestyle är en av de yngsta grenarna inom forspaddlingen och återspeglar mycket av den lekfullhet som återfinns i den fria forspaddlingen.
Läs mer om Freestyle under tävling.

Kontakt

Har du frågor kring Kanotförbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.


Publicerad: 2022-12-13

Senast uppdaterad: 2022-12-13

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Luleå i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev