Svenska Kanotförbundet

Fem glada rollare från Sverige ställde upp i Danska Mästerskapen i Roll 2023.
Från vä. Ulrika Persson, Per Karlsson, David Täng, Johanna Möllersten och Henrik Wadsten.

Rolltokarna värmde upp på DM inför Roll-SM

I helgen var det Danska Mästerskapen i Havkajak – Rul och Sverige fanns representerade med fem glada rollare från Kajakföreningen Rolltokarna från Billdal söder om Göteborg.

DM i Rul 2023 gick av stapeln 19 augusti och för andra året i rad fanns Rolltokarna med och utmanade våra danska grannar. I år deltog fem stycken, några för första gången, och de möttes av ett trevligt arrangemang av Köpenhamns Kajakklubb i samarbete med Dansk Kano- och kajakförbund. Internationella deltagare kan vinna sin klass, men blir inte dansk mästare.

Tävlingarna var en fin uppvärmning inför Roll-SM helgen 9–10 september i Stockholm. Det är första gången som mästerskap i Grönslandsroll arrangeras i Sverige – läs mer och anmäl dig senast 3 september här.

Damerna

Ulrika Persson och Per Karlsson tävlade för första gången och ställde upp i intro-klassen. Det var ett bra tillfälle att träna på tävlingsmomentet och båda gjorde mycket fina prestationer.

Johanna Möllersten var enda deltagaren i klassen damer 50+ och med de förutsättningarna plockade hon hem en enkel förstaplats.

Damernas mästerskapsklass var mycket spännande med riktigt välmeriterade deltagare på plats. Vinnare blev Ida Nielsen från Peqatiiiffik Qajaq Nuuk.

Herrarna

Bland herrarna var konkurrensen hårdare. David Täng vann mästerskapsklassen och Henrik Wadsten kom tvåa. Bäste dansk, och därmed dansk mästare, blev Jacob Bisgaard från Skanderborg Kano- och Kajakklub.