Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Nyheter Havskajak

Välkommen till nyhetsarkivet för havskajak. Här hittar du nyheter om grenen som främst handlar om härliga friluftspaddlingar och sammankomster, men även om tävlingsgrenen grönlandsroll.

Alla nyheter från hela vår verksamhet hittar du här.

  • Intresseanmälan öppen för Roll-SM

    Ta chansen att vara med när det skrivs historia – var med i Sveriges första mästerskapstävling i roll. Anmäl ditt intresse nu och du har väl bokat datumet 10 september?!
  • Hjälp till att förhindra spridning av invasiva arter och smitta i vattenmiljön

    Havsspya, större rovmärla, svartmunnad smörbult och signalkräfta - det är några av de invasiva arter som finns i våra vatten men som vi inte vill ha som paddelkompisar. Om du paddlar i olika vatten är det viktigt att rengöra kanot och utrustning så du inte sprider arter eller smitta som kräft- och laxpest från en plats till en annan.Vi måste hjälpas åt att förhindra spridningen – rapportera fyndHavs och Vattenmyndighetens hemsida finns mer information om invasiva arter och smittor som dessa kan medföra - och här kan du också rapportera in eventuella fynd av invasiva arter. Kanske kan det vara en aktivitet för din förening eller på din tur, att söka och dokumentera arter, både som hör hemma omkring er men framför allt sådant som inte hör hemma där. Och passa samtidigt på att strandstäda eller ta med plast och skräp.Sök information hos den lokala länsstyrelsen om vad som gäller där du ska paddla, så bidrar du till att skydda vatten och biologisk mångfald.Du kan också läsa mer här på våra sidor om miljö.

Publicerad: 2022-12-19

Senast uppdaterad: 2023-04-13

Författare: Helene Ripa

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev