Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet
Trygg i tekniken på Kanotkonventet

Friluftspaddling på Kanotkonventet

Vilken helg, vilket engagemang och energi! Årets Kanotkonvent blev en rekordtillställning – med nära 40 deltagare i programmet för friluftspaddling. Tack alla fantastiska kanotister som deltog, bjöd på sig själva och var nyfikna på andra, minglade, sa kloka saker, tänkte, pratade och skrattade. Så mycket skratt och go känsla vi kunde ta med oss från helgen på Bosön i Stockholm.

Höjdpunkten var nog kanske Guldpaddeln 2024 – ett lekfullt sätt att experimentera med kommunikation kring säkerhet. Filmerna spelades in som en övning under Kanotkonventet 2024 av deltagarna på Friluftspaddling. Och självklart utsågs en vinnare – som får stoltsera med den ärofyllda titeln Årets Guldpaddel 2024.

Guldpaddeln 2024 – Alla bidrag

 

Det var ett fullspäckat men inspirerande program som bjöds under helgen. Efter det gemensamma inspirationspasset med generalsekreterare Dag Johansson och Liselott Ohlson från Riksidrottsförbundet så gick vi friluftspaddlare till vårt eget program. Det inleddes med en unik ”sändning” från Kanotstudion med det senaste från Kanotförbundet. Lite allemansrätt, utbildning, omvärldsspaning på Irland genom ett Erasmusprojekt, miljöengagerad paddling och hållbarhet. Puh så mycket som händer – och kommer att hända under året. Det står klart efter alla möten och utbytet mellan deltagare.

Trygg i tekniken genom att lära känna sin kropp och varför den gör som den gör, med Lovisa Sandström. Inspirerande drömmig Drömpaddling med Karin Åmossa på finska rivieran avslutade lördagen. Nej, avslutades på riktigt gjorde den förstås vid kvällsminglet i Mästarvillan.

På söndagen kunde man få mer inspel kring kvinnligt ledarskap, göra sin egen säkerhetsplan och få en liten inblick i det viktiga arbete Älvgruppen gör kring strömmande vatten och kanotleder.

Och vem är en bra ledare, vilka ledartyper finns det – och vilka utmaningar innebär det. Det snackades det en hel del om.

Mycket snack blev det också på föreningsgalleriet, där Umeå, Växjö, Miljöverkstan, Roll-SM och Första Hjälpen för kanotister bemannade olika ”stationer” och berättade om sina verksamheter. Kul och lärorikt att lära av andra.

Tack alla härliga friluftspaddlare som var på plats och deltog så aktivt och engagerat. Och för er som inte var med – välkomna nästa år.

Kontakt

Vill ni veta mer om friluftspaddling eller kanotkonventet är ni välkomna att kontakta oss.

Katinka Ingves
katinka.ingves@kanot.com

Åsa Andersson
asa.andersson@kanot.com

Publicerad: 2024-01-22

Senast uppdaterad: 2024-01-23

Författare: Åsa Andersson

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV