Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Tighta race i kanotseglings-RM

I ett fantastiskt sommarväder med fina förhållanden avgjordes RM i helgen i Göteborg. För lågt antal deltagare medförde att tävlingen istället för SM blev RM.

Tävlingarna som var planerat och sanktionerat som ett SM blev tyvärr inte det. Manfallet av deltagare var stort och det var endast Johan Elfström från FKI som representerade andra klubbar än GKF. Mästerskapet kommer eventuellt istället räknas som ett Riksmästerskap, RM.

Men trots att deltagandet inte blev så stort som man hoppats på blev det en jämn och tät segling med en hel del skiften i ledning och turordning. Helgens vindar var i det svagare registret 0 till 5 m/s och den tuffa värmen tog stundtals hårt på koncentrationen. Trots att alla upplevde att de var lite ringrostiga efter två års uppehåll av tävlingsarrangemang på grund av pandemin så fungerade både banläggning och starter mycket bra.

Resultat

D-kanot

1. Torsten Sörvik
2. Mikael Hagkvist
3. Karl Jonasson
4. Lars-Eric Ericsson
5. Rolf Mattson

IC-kanot

1. Johan Elfström
2. Tord Lawner

A-kanot

1. Leo Lövgren
2. Egil Falkman
3. Hannes Armbrecht
4. Albin Nordlander

B-kanot

1. Selma Tzikas
2. Rebecca Borg

Oavsett SM-status eller inte – det var en inspirerande helg som ger mersmak inför nästa säsong!

Foto: Gunnar Wireus

Publicerad: 2022-08-16

Senast uppdaterad: 2023-02-17

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV