Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kanotslalomkollo 15–19 juni, Nyköping

I mitten av juni finns det möjlighet till sommarlovskul när Nyköpings Forspaddlare har kollo i kanotslalom för dig mellan 8–15 år. Det finns både nybörjargrupp och fortsättningsgrupp. Varmt välkomna!

Välkommen till sommarens kanotslalomkollo i Nyköping. Kollot är öppet för alla barn och unga mellan 8–15 år. Om du paddlat och tränat i fors tidigare men inte med Nyköpings Forspaddlare (NFP), ta kontakt med Björn för att se vilken grupp som passar bäst.

Information

Datum: 15–19 juni (lördag–onsdag)
Plats: NFP:s klubbhus, Periodgången 8, Nyköping
Tid: Fortsättningsgruppen kl. 09.00–13.00, nybörjargruppen kl. 12.00–16.00
Lunch: Ta med egen lunch och frukt till mellanmål, micro och kylskåp finns.
Kostnad: 800 kr/person
Bankgiro: 309-6609 eller Swiss 123 249 44 90
Anmälan: info@forspaddlare.com eller 070-770 97 19 (Björn)
Ledare: Gustaf Fiander, Carl Fiander och Adrian Ligné

Fortsättningsgruppen, samling kl. 09.00

Fortsättningsgruppen börjar kl. 09.00 och är för dem som tidigare tränat kanotslalom eller annan forspaddling. Fortsatt träning i kanotslalom och lek i forsen. Har du tränat men inte med NFP, ta kontakt med Björn för att se vilken grupp som passar bäst. Bra möjligheter till övernattning finns på övervåningen i klubbhuset. För fortsättare som inte bor i Nyköping finns möjlighet till övernattning samtliga nätter i klubbhuset.

Nybörjargruppen, samling kl. 12.00

Nybörjargruppen börjar kl. 12.00 med att äta lunch tillsammans med fortsättningsgruppen. Så mycket som möjligt av samtliga aktiviteter kommer att ske utomhus. Deltagarna får lära sig det mest grundläggande inom kanotslalom. Vi vill fokusera på att utveckla vattenvana och kunskap i lugnt, men också strömmande vatten. Det gör vi genom att leka, bada och paddla mycket tillsammans. Kanotslalomskollots mål är att väcka intresse för kanotslalom och annan forspaddling, men också att ge de aktiva en minnesvärd sommarlovsvecka. Dagarna avslutas kl. 16.00.

Utrustning

All utrustning för paddling finns att låna och ingår i avgiften.
Ta med badkläder, solkräm och våtdräkt. Förhoppningsvis kommer det vara så varmt i vattnet att våtdräkt inte behövs, har du en så ta med den, annars finns det några att låna på klubben. Ta också med träningskläder, då vi även har aktiviteter på land. Det blir lång tid att paddla i nästan tre timmar så vi varvar med andra aktiviteter.

Klubbhuset

Föreningens klubbhus ligger på Periodgången 8 och har ett enklare kök och övernattningsmöjligheter av vandrarhemskaraktär på övervåningen. På nedervåningenm finns omklädningsrum dusch och bastu. Du som deltar i lägret kommer att få möjlighet att sova över i klubbhuset för att få en känsla av läger – oavsett om du bor i närheten eller inte.

Anmälan

Utöver namn och ålder på de som deltar vill också ha namn och telefonnummer till föräldrar samt en e-postadress för att underlätta vid utskick. Vi använder endast e-post för klubbens egna utskick och försöker att alltid skicka med dolda e-postadresser.

Antalet platser är begränsat till 10 deltagare per grupp. Vi för få anmälningar kan grupperna slås ihop.

Vill du fortsätta paddla efter kollot?

Vill du efter avslutad kollovecka fortsätta paddla finns goda möjligheter. Om du är eller blir medlem i Nyköpings Forspaddlare går att låna all utrustning tills du fyller 16 år. Efter det finns det att hyra till ett lågt självkostnadspris för klubbens aktiva medlemmar. Träningstider finns på anslagstavlan vid NPF:s klubbhus samt på hemsida nykopingsforspaddlare.se där du även kan läsa mer om föreningens verksamhet.

Varmt välkomna önskar Nyköpings Forspaddlare!

Publicerad: 2024-05-22

Senast uppdaterad: 2024-05-22

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV