Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Häftiga SM-tävlingar i Åmsele

I helgen avgjordes SM i både kanotslalom och kajakcross i forsarna i Åmsele. Vädret var kyligt och regnigt, med det vägdes upp av glädjen att äntligen få tävla i Västerbotten igen efter pandemin.

På helgens SM-tävlingar som arrangerades av Åmsele Forspaddlare fanns tre klubbar representerade – Floda Forsfarare, Nyköping Forspaddlare och hemmeklubben Åmsele Forspaddlare. Maria Lindgren från just hemmaklubben var med som arrangör för kanotslalom, men var även med och tävlade i kajakcross där hon tog ett SM-guld. Fin prestation efter några års uppehåll. Även om hon förstås var glad över sitt eget resultat, var glädjen stor över att det var så många unga som gjorde tävlingsdebut. Till exempel tog klubbens egna Deborah Ulander ett brons i seniorklassen i kajakcross trots att hon är junior.

Resultat från helgens SM hittar du här.

SM i Kanotslalom
SM i Kajakcross

Notis: Isak Öhrström, Fredrik Wahlén och Erik Holmér befinner sig i Europa för världscuptävlingar. I helgen avgjordes VC 2 i Krakow, Polen.

Resultat hittar ni på ICF hemsida här.

Publicerad: 2022-06-20

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV