Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Isak Öhrström vann i Tacen!

När finalen i Extremslalom avgjordes på världscuptävlingarna i Slovenien var Isak Öhrström omutlig. I hög konkurrens navigerade han hela vägen fram till seger i nya OS-grenen, pang!

I en rafflande final i extremslalomfinal var Isak Öhrström snabbast av alla! Isak kom iväg bra från rampen och var med i racet hela vägen ner och kunde slutligen vinna efter en stenhård kamp hela vägen in på mållinjen. Världscupsegern var Isak Öhrströms andra men den första i grenen extremslalom. Grenen kommer att göra OS-debut i Paris 2024 och inför årets säsong har i stort sett hela världseliten inom kanotslalom börjat köra även extremslalom.

Extremslalom inleds med ett tidskval där de främsta sedan delas in i inledande heat, de två första går vidare till kvartsfinal, sedan semifinal och slutligen en final dit fyra paddlare kvalificerar sig. Isak Öhrström vann både sitt heat, sin kvartsfinal och sin semifinal innan han alltså segrade även i finalen - en succédag för rutinerade Öhrström. Ytterligare en svensk, Erik Holmer, tog sig vidare hela vägen fram till semifinal. I samma semi som Isak slutade han dock trea och knep inte en plats i finalen. En stark svensk dag på extremslalom där alltså Isak Öhrström slutligen var bäst av alla!

Segern innebär att Isak nu klättrar upp till en andraplats i extremslalomvärldscupen – världsklass!

Publicerad: 2022-06-26

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV