Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Isak Öhrström i topp inför världscupfinalen

Den 2–4 september är det dags för världscupavslutning i kanotslalom i spanska La Seu och ur svensk synvinkel är det extra spännande. Isak Öhrström leder extremslalomcupen efter en 7:e plats i förra veckans världscuptävlingar i Pau, Frankrike.

På plats i franska Pau för årets fjärde världscup 26–28 augusti fanns Erik Holmér, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström. Det blev en tuff helg där ingen av de tre svenska kanotisterna tog sig vidare från försöksheaten i slalom. I extremslalomen kom Isak vidare när nationsplatserna skulle delas ut utöver de redan 20 direktkvalificerade. Han gick enkelt vidare från både heat- och kvartsfinal, men i semifinalen tog det tyvärr stopp. Hans sjundeplats räckte dock för att föra upp honom i ledningen i den totala världscupen inför den avslutande finalen nu helgen.

Förutsättningar inför helgens världscupavslutning

Isak har efter fyra tävlingar i extremslalom 114 poäng och leder med 1 poäng före britten Joseph Clark och 8 poäng före trean Pedro Goncalves från Brasilien.
För att vinna världscupen behöver han i helgen placera sig före dessa två och minst ta sig till semifinal.

I slalomen ligger Isak just nu på 11:e plats, men har chans att klättra med bra resultat. Vad det gäller Erik Holmér så är han inför helgen 49:a i slalom och 24:a i extremslalom. Fredrik Wahléns nuvarande placering är 57:a i både slalom och extremslalom. Både Erik och Fredrik kan klättra i totalen om de tar sig till minst semifinal i helgens avslutande världscup.

Missa inte den spännande upplösningen!

Följ tävlingen

Fullständig information om världscupavslutningen i La Seu finns på ICF hemsida här.

Program här.
Resultat och ranking här.
LiveStream här.

– –

Resultat från Pau, Frankrike 26–28 augusti här.
Håll dig uppdaterad om vad som händer inom kanotslalom genom att följa deras FB-sida här.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten
nenad.martinis@kanot.com

Publicerad: 2022-08-30

Senast uppdaterad: 2022-12-20

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV