Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Säsongspremiär för slalomgänget

Den gångna helgen 22–23 april genomfördes årets första slalomtävlingar, tillika världsrankingtävlingar, i Liptovský Mikuláš, Slovakien och det var efterlängtat att åter få tävla och möta internationellt motstånd efter en lång period av träning.

Världsrankingtävlingen i Liptovský Mikuláš stod som del 1 och 2 i uttagningarna till landslaget. Tävlingen genomfördes med ett kvalåk på lördagen och semifinal och final på söndagen. Från semifinalen gick de 10 bästa till final och dit paddlade tre svenskar – Fredrik Wahlén, Erik Holmer och Isak Öhrström. Väl i finalen slutade Isak 2:a, Erik 5:a och Fredrik 8:a. Frej Bratt slutade på 17:e plats efter att behövt ta om en port.

– Det var kul att äntligen sitta på startlinjen igen efter en lång och kall vinter! Formen känns god men i det svåra vattnet och i den utmanade banläggningen lyckades jag inte få till något riktigt kanon åk. Skönt att ändå nå final vilket ger en boost till framtiden där jag hoppas hålla ihop hela åket från start till mål!, säger Fredrik Wahlén.

– Inte den säsongstart som jag tänkt mig, men skönt att känna att farten finns där och det ska bli kul att fortsätta säsongen,säger Erik Holmer.

– Det var kul att tävla, banläggningen var svår och jag är nöjd med att klara av banan så pass bra som jag gjorde!, säger Frej Bratt.

Efter två av fyra uttagningstävlingar har Isak kammat hem två vinster, Fredrik och Erik har en varsin andra och tredjeplats. Frej har just nu två fjärdeplatser.

Fler chanser

Nya tävlingar väntar i Krakow, Polen i helgen 29–30 april och det är de två sista i landslagsuttagningarna. Det är de tre bästa tävlingarna av fyra som i slutändan räknas. I potten ligger, förutom världscuper, ett väldigt spännande European Games i just Krakow 29 juni–2 juli. Dessutom stundar ett världsmästerskap i London 19–24 september. Båda mästerskapen fungerar även som OS-kval där kvotplaster finns att hämta.

Till Krakow kommer även Ossian Fiander och förbundskapten Nenad Martinis.

Publicerad: 2023-04-26

Senast uppdaterad: 2023-04-26

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV