Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Fin 8:e plats för Isak Öhrström i kajakcrossen. Nu är det Ljubljana-Tacen i Slovenien som väntar i helgen.

8:e plats för Öhrström i Prag – nu väntar Tacen

Det blev en stark semifinalplats i kajakcross för Isak Öhrström när den andra världscupen avgjordes i Prag, men tyvärr håller oflytet i sig för laget i slalomen. Inför den tredje världscupen i Ljubljana-Tacen, Slovenien nu i helgen håller vi tummarna för att det vänder.

Sammanfattning Prag WC 2

Den fina form som laget visade upp i Augsburg fortsatte även i Prag. I slalomen tog sig både Erik Holmer och Isak Öhrström vidare direkt från första åket – inga islag och bra tider. Fredrik Wahlén fick ett kostsamt tillägg för missad port och tog sig tyvärr inte heller vidare från det andra åket. I semifinalen räckte det inte för vidare avancemang för varken Erik eller Isak. En del frustration i laget förstås – kapaciteten och potentialen finns verkligen där, men det där perfekta åket låter vänta på sig.

I kajakcrossen blev det dock en rikigt fin svenskdag! Även om det inte räckte hela vägen för Erik och Fredrik så visade Isak varför han var med och slogs om den totala världscupen i just kajakcross förra året. Kajakcross som dessutom debuterar som OS-gren i Paris 2024. Isak tog sig ända till semifinal efter grym paddling och slutade 8:a – stort grattis!

Resultat från Prag WC 2 hittar du här.

Inför Ljubljana-Tacen WC 3

Efter två intensiva helger går nu resan vidare mot Ljubljana-Tacen, Slovenien, 16–18 juni och det tredje stoppet på världscuptouren. En bana där det svenska laget har haft fina framgångar genom åren, inte minst förra säsongen när Isak Öhström tog en vinst i kajakcrossen. Så det är ett revanschsuget team som tar sig an banorna i Tacen och precis som tidigare helger startar killarna med slalomen för att avslutas med kajakcrossen på söndag.

Följ tävlingarna

Startlistor, ranking och resultat finns här.
Tävlingsprogrammet för helgen hittar ni här.
ICF LiveStream – Planet Canoe´s kanal på Recast
Mer information om tävlingarna finns på ICF hemsida här.

Håll dig uppdaterad genom att följa Kanotslalom på deras FB-sida här.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom
nenad.martinis@kanot.com
073-530 24 84

 

Truppen

Erik Holmer

Nyköpings Forspaddlare

Fredrik Wahlén

Järfälla Kanot och Roddklubb

Isak Öhrström

Uppsala Paddlarklubb

Publicerad: 2023-06-13

Senast uppdaterad: 2023-06-13

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV