Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Dags för VM och OS-kval till Paris 2024

Imorgon drar VM i kanotslalom igång och det blir en fight om både medaljer och attraktiva kvotplatser till OS i Paris nästa år.

Mer än 300 paddlare från mer än 50 länder är på plats i Lee Valley för att delta på årets VM. Sverige representeras av Erik Holmer, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström under ledning av förbundskapten Nenad Martinis.

Först ut är lagåket i kanotslalom som körs på redan på tisdagen och där Sverige har fina resultat sedan tidigare med 4–6 plats de senaste tre VM. De individuella tävlingarna startar på torsdag med heat och där semifinaler och finaler körs under lördagen. På söndag är det sedan dags för kajakcross med tidskval, heat och finaler.

ICF Canoe Slalom World Championships pågår 19–24 september i Lee Valley, Storbritannien. Tävlingarna genomförs på samma bana som användes under det OS 2012 i London.

Förutsättningar OS-kval

Detta mästerskap är den andra chansen att ta kvotplatser till OS i Paris 2024, den första var European Games i Krakow i slutet av juni. Under VM finns det totalt 15 kvotplatser i kajak att kämpa om. En idrottare kan bara ta en kvotplats för sitt land. Uttagningskriterier och kvalificeringssystem för kval till OS 2024 i Paris hittar ni nedan. Slutlig uttagning sker alltid av SOK, Sveriges Olympiska Kommitté.

Följ tävlingarna

Officiell hemsida – 2023 ICF Canoe Slalom World Championships
Tidsprogram hittar ni här Pdf, 188 kB..
Resultat hittar ni här.
LiveStream via Planet Canoe's kanal på Recast här.

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom Kanotslalom genom att följa dem på deras FB-sida här.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom
nenad.martinis@kanot.com
073-530 24 84

 

Erik Holmer

Nyköpings Forspaddlare

Fredrik Wahlén

Järfälla Kanot och Roddklubb

Isak Öhrström

Uppsala Paddlarklubb

Publicerad: 2023-09-18

Senast uppdaterad: 2023-09-18

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV