Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Final och världscupavslutning i Vaires-Sur-Marne, Paris

Den 5–8 oktober är det dags för världscupavslutning, tillika för-OS, på den olympiska stadion i Vaires-Sur-Marne, Frankrike. De svenska herrarna kliver in i tävlingarna på fredag eftermiddag.

För två veckor sedan avslutades VM i Lee Valley, Storbritannien och Sverige åkte därifrån med en säkrad kvotplats till OS i Paris nästa år. Platsen bärgades av Isak Öhrström från Uppsala Paddlarklubb tack vare en fin 12:e plats i slalomen. Erik Holmer från Nyköpings Forspaddlare, fick med sig en fin placering från VM – 8:a i kajakcrossen.

Förutsättningar inför helgens världscupavslutning

I helgen avslutas världscupen när det är dags för den femte deltävlingen, tillika för-OS, och på plats är Erik Holmer, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström under ledning av förbundskapten Nenad Martinis och med förstärkning av fysioterapeuten Cecilia Kalla från SOK.

Eftersom denna tävling även är testevent inför OS nästa år ser upplägget lite annorlunda ut jämfört med en ordinarie världscuptävling. C1 Herr och K1 Dam startar på torsdagen med heaten och kör klart sina tävlingar inklusive medaljceremoni under fredag förmiddag med efterföljande prisutdelning för den totala världscupen i dessa klasser.
På fredag eftermiddag kliver sedan K1 Herr och C1 Dam in på arenan med sina heat. Under lördag förmiddag kör de sedan sina finaler samt medaljceremoni. Prisutdelning för den totala världscupen i dessa klasser sker i direkt anslutning till detta.

Kajakcrossens tidskval kommer köras under lördag eftermiddag. Crossen avslutas sedan på söndagen med finalpassen på eftermiddagen och efterföljande medaljceremoni för både denna deltävling samt för totala världscupen i kajakcross.

Nedan ser du aktuell ställning i världscupen för de svenska herrarna. Det delas det ut dubbla poäng under helgen och det finns därmed fina chanser till avancemang.

Kanotslalom

19 Erik Holmer
32 Isak Öhrström
35 Fredrik Wahlén

Kajakcross

10 Isak Öhrström
21 Erik Holmer
49 Fredrik Wahlén

Topp tre i samtliga klasserna samt lite mer läsning hittar du här.

Följ tävlingen

Fullständig information om världscupavslutningen i Vaires–Sur-Marne finns på ICF hemsida här.

Program här Pdf, 231 kB..
Resultat och startlista här.
LiveStream här.

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom kanotslalom genom att följa deras FB-sida här.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom
nenad.martinis@kanot.com
073-530 24 84

Erik Holmer

Nyköpings Forspaddlare

Fredrik Wahlén

Järfälla Kanot och Roddklubb

Isak Öhrström

Uppsala Paddlarklubb

Publicerad: 2023-10-04

Senast uppdaterad: 2023-10-03

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV