Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Femårsjubileum för Mullsjölägret

För femte året i rad samlades kanotister och ledare i Nyhem i Mullsjö för ett fyra dagars träningsläger. Det bjöds på intensiva dagar med bra träning, inspirerande möten och ”gött häng”.

Det börjar bli en tradition, breddlägret i Mullsjö som arrangeras av Huskvarna KK. Under fyra dagar i samband med höstlovet samlas en mängd ungdomar och juniorer från hela Sverige för att ta del av bra träningsmöjligheter med allt från kvalitativa paddelpass till teknikkliniker uppblandat med lite löpning och styrke/stabilitetsträning.

Mullsjölägret är en träffpunkt för ungdomar, elit, seniorer, parakanotister och folk från förbundet. Och det är ett populärt läger – cirka 90 aktiva och 30 ledare/tränare var på plats i Nyhem som bjöd på ovanligt milt väder för årstiden. Både söndagen och måndagen bjöd på sol och spegel på den paddelvänliga sjön Stråken.

Utöver träningen så fanns det tid för spel och Kahoot, härligt häng och massor med fika och god mat. Aktiviteter på kvällarna i form av inspirerande föreläsning med Susanne Gunnarsson. Svenska Kanotförbundet passade på att ha workshop med de aktiva kring framtidens tävlingsupplägg och utveckling samt ett kort informationsmöte om Fysmästerskapen 2023. Under söndagen fick lägret även besök av ett gäng kanotister från Elitcenter i Jönköping. Tillfället togs i akt och det hölls en härlig paddelparad för två av den gångna säsongen VM- och U23-medaljörer – Melina Andersson och Erik Andersson.

Nästa år fyller lägret sex år och de som varit med från början vet att det är värt att komma varje år. Kanske blir det inga jubileumströjor till dem som varit med ända sedan starten nästa år – men vem vågar chansa när det ska firas 10-årsjubileum?!

Dessutom vill säkert ingen missa möjligheten att vara med på ett tufft, men härligt, läger och ett fantatiskt arrangemang – stort tack till alla deltagare, ledare/tränare och inte minst alla föräldrar och Huskvarna KK.

Vi ses nästa år!

Publicerad: 2022-11-02

Senast uppdaterad: 2022-12-09

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV