Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

MEGA-SUP BATTLE under Sprint-SM

Under Sprint-SM i Nyköping arrangeras utöver spännande SM-tävlingar också roliga utmaningar för klubbarna på MEGA-SUP!

SKF har under året drivit projektet Yo! WhatSUP där SKF stöttar fem föreningar med SUP-utrustningar och ett rekryteringskoncept med MEGA-SUPar, stora SUPar där man kan paddla 6 personer på samtidigt. Nu tas Yo! WhatSUP till Sprint-SM där det erbjuds roliga, men prestigefyllda utmaningar för framför allt ungdomar och supporters under torsdag till lördag!

Torsdag - Prova-på och KIDS BATTLE

Under torsdagen erbjuds fri prova-på för alla som vill. Ni hittar MEGA-SUParna och paddlar bakom läktaren. Det är bara att plocka och ta sig ut på vattnet! Glöm inte att vara försiktig med utrustningen, lämna tillbaka allt och att det max får vara 6st på en bräda samtidigt!

För klubbens yngsta (U12), genomför vi ett KIDS Battle över 100 meter, samling 15:40 bakom läktaren och start av loppet cirka 16:10. Klubben anmäler individuellt och deltagarna lottas ihop i mixlag.

Fredag - "SUP"PORTER BATTLE

Vilken klubb har de bästa supportrarna!? Nu är det dags för ledare, föräldrar, masters, syskon etc att visa framfötterna och utmana varandra eller andra klubbar i ett Knock-out race över 100 meter. Start 14.05, final 14.50.

Klubben anmäler hela lag (max 6 pers, valfria kön) och det är först till kvarn (max 9 lag i startfältet)

Lördag - OPEN BATTLE

Vilken är Sveriges bästa klubb på MEGA-SUP? Minst fyra deltagare ska vara ungdomar med valfri könsfördelning. Knock-out race över 100 meter. Start 15.35, final 16.25.

Klubben anmäler hela lag (max 6 pers, minst 4 ungdomar, valfria kön) och det är först till kvarn (max 12 lag i startfältet). Om man inte får ihop lag är det ok att anmäla lag med flera klubbar.

Tävlingsbana och lottning

Info om tävlingsbana och lottning anslås här och på plats, under veckan.

Anmälan

Anmälan görs senast dagen innan race, via formulär: https://forms.office.com/e/2S0KNzqcDT
eller i mån av plats, direkt på plats på SM.

Tävlingsbana

Ilägg sker från bryggan där blå pil börjar. Starten sker från 100 meter (där bojarna tätnar och börjar gå var 10:e meter). Bana 7, 8 och 9 används och tävlingssträckan är 100 meter in till den vanliga mållinjen. Vänd in direkt och defilera framför publikens jubel.

 

Kontakt

Danny Hallmén
Utvecklare
danny.hallmen@kanot.com
073-62 54 198

Publicerad: 2023-07-10

Senast uppdaterad: 2023-07-14

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV