Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Succé för unikt event!

SWE Sprint Kayak Invitational 2022 är genomfört och vilket event det blev! Det presenterades som ”ett av sommarens häftigaste event” och nu när allt landat så är nog de flesta benägna att hålla med.

Det började som en tanke och ett initiativ hos entreprenören och kocken Tom Forsberg förra hösten, nu känns det som att vi tillsamman skapat ett återkommande event. I två dagar bjöds det på härlig och unik kanotpropaganda på Hosjön vid Malmköpings Bad & Camping, en perfekt plats för kanotarrangemang med sin inbjudande grässlänt med bra överblick ner mot vattnet där tävlingarna hölls.

Här bjöds det på galet spännande 100-meterslopp, rafflande besättningslopp som avslutades med en osannolikt jämn final i K4, allt toppat av en jaktstart över 1000 m med hårnålsvändningar. Men Sveriges främsta sprintkanotister bjöd på mer en härliga lopp, det minglades med samarbetspartners i VIP-tält uppdukat med dryck och tilltugg. Flera av våra partners tog chansen att uppleva känslan av fart och adrenalin i K2 och K4 tillsammans med eliten, något som resulterade i skratt och, i vissa fall, blöta kläder. De som var extra modiga antog dessutom utmaningen att försöka paddla en K1 tävlingskajak, även här blev det några ofrivilliga dopp.

Förutom inbjudna kanotisterna och rafflande lopp så var det ett evenemang som innehöll allt – prispengar, en inspirerande och entusiasmerande kommentator (Dag Johansson), roliga bollövningar med Eskilstuna United, ansiktsmålning och provpaddling – toppat av vackert väder. Men roligast var kanske ändå alla ni som kommit för att heja och hylla alla fantastiska kanotister – stort tack för att ni var med och gjorde detta till en oförglömlig upplevelse. Det blev två dagar genomsyrade av glädje och gemenskap, uppskattat av aktiva, publik och samarbetspartners.

Självklart vill vi tacka Malmköpings Bad & Camping och Tom’s Resturang för möjligheten att bo, äta och tävla på en plats perfekt för kanotarrangemang. Vi vill även rikta ett stort tack till våra samarbetspartners som gjorde detta event möjligt, utan er hade det inte gått att genomföra detta.

En sak är säker – det här var ingen engångsföreteelse. Det här är ett fantastiskt sätt att sprida svensk kanot och lyfta våra duktiga kanotister. Med erfarenheterna från årets upplaga vill vi komma tillbaka större och starkare nästa år. Tills dess – håll minnet levande, eller upplev det efteråt, genom att kika in på bilderna och sändningen nedan.

Länkar till bilder från helgen – använd dem gärna, men vänligen ange fotografens namn.

Per Lagerstam – Fredag 8 juli | Lördag 9 juli
Jörgen Westerlind – Fredag 8 juli | Lördag 9 juli

Livestream från SWE Sprint Kayak Invitational och de häftiga loppen kan ni se här.

Publicerad: 2022-07-11

Senast uppdaterad: 2023-02-23

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV