Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Besättningsregattan och SUC-final

Vilken fantastisk tävlingshelg i sprint det bjöds på i Katrineholm i helgen när Besättningsregattan och SUC-finalen avgjordes 2–3 september. Tack för fina insatser och stort grattis till årets alla vinnare!

I helgen avgjordes åter Besättningsregattan på Djulösjön i Katrineholm – en tävling som även är final för Svenska Ungdomscupen (SUC) i kanot. Ett härligt gäng om cirka 180 tävlingsglada paddlare från Malmö i söder till Luleå i norr deltog på årets regatta där man inte tävlar för sin klubb, utan för sin region. I år var tävlingen uppdelad i två regioner – Nord och Syd – och alla lopp körs i besättning K2 eller K4. Regionskampen vanns av Syd för för 3:e året i rad efter en jämn kamp.

Det blev en fantatisk helg och det är så fantastiskt att se alla samarbeta och kämpa för sin region. Alla bjöd verkligen publiken på härlig underhållning och spänning. Men det bästa av allt är ändå de nya vänskapsband som knutits mellan klubbarna och de aktiva – det känns lovande inför framtiden!

Det här är svensk kanot när den är som bäst – stort tack Katrineholms Kanotklubb för ett fint arrangemang!

Resultat Besättningsregattan

1:a Lag Syd
2:a Lag Nord

Fullständiga resultat från Besättningsregattan 2023 hittar ni här.

Slutställning SUC & JUC

Hela sammanställningen och slutresultatet i klubb- repektive individuella tävlingen hittar ni här.

– –

Under lördagen kördes det även den sista deltävlingen i SUC och JUC. På kvällen delades det ut utmärkelser och priser till vinnarna – dels i respektive cup, men även i de olika kategorierna nedan. Stort grattis till alla fina prestationer under säsongen!

Årets arrangör – Ryrsjön Nationell SUC med Sprintcup, Kungälvs KK

Tilldelas den klubb som under året har arrangerat den bästa och roligaste SUC-tävlingen. Omröstning görs på nätet den tävling som fått flest röster vinner.

”Kungälv vågade tänka nytt och testa nytt koncept med Sprintcup, med mycket lyckat resultat som gav mersmak.”

Årets ledare – Fredrik Jansberger, Lidköpings KF

Tilldelas den tränare/ledare som på ett föredömligt sätt bidragit till klubbens tränings- och tävlingsverksamhet samt främjat tävlande över klubbgränserna. Nomineras av aktiva och ledare. Vinnaren utses av juryn.

"Det är sällan en träning utan denna ledare på plats och peppar, och lyfter kanotisterna att göra sitt bästa oavsett nivå. På tävling erbjuder ledaren alltid stöttning och tankesätt som lugnar och skärper de aktiva. Han är även hjälpsam mot alla oavsett klubb. En slitvarg som gör ett stort jobb med ett stort kanothjärta."

Årets stjärnskott | Kille – Rocky Månberg, Katrineholms KK

Tilldelas en kille som gjort en stor personlig utvecklingen under året. Vinnaren utses av en jury utifrån de nomineringar som gjorts.

”En kille som är en förebild på klubben och en tuff kämpe som efter en tids problem är tillbaka bättre än någonsin, en av de bästa besättningspaddlarna i sin åldersklass.”

Årets stjärnskott | Tjej – Elsa Ullman, Växjö KC

Tilldelas en tjej som gjort en stor personlig utvecklingen under året. Vinnaren utses av en jury utifrån de nomineringar som gjorts.

En tjej som endast paddlat i 2 år och på kort tid gjort stora framsteg och etablerat sig i toppskiktet i sin åldersklass.”

Årets klättrarklubb – Huskvarna KK

Tilldelas en klubb som markant ökat sitt deltagande på tävlingar under året. Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från årets tävlingsarrangörer och kommittén.

Huskvarna KK blev årets klättrare med ett avancemang från 16:e till 8:e plats och en rad fina individuella placeringar.

Årets klubb – Kungälvs KK

Tilldelas den klubb som under året haft flest antal målgångar. Vinnaren får vandringspokalen och en plakett, 2:an och 3:an erhåller varsin plakett.

324 st – Kungälvs KK
291 st – Lidköpings KF
180 st – Lödde KK

Individuella segrare

F13 – Matilda Stam, Halmstads KK
P13 – Viktor Tinins, Katrineholms KK
F14 – Emelie Edhagn Halmstads KK
P14 – Axel Stjernqvist, Huskvarna KK
F15 – Astrid Sjöström, Huskvarna KK
P15 – Oskar Bergkvist, Näsets PK
F16 – Rut Stening, Kungälvs KK
P16 – Oscar Hellgren, Bråvikens KK

JUC D18 – Moa Nilsson, Lödde KK
JUC H18 – Hannes Värendh, Lödde KK

SUC Öppen klass dam – Tove Oskarsson, Örebro KF
SUC Öppen klass herr – David Nilsson, Kungälvs KK


Även i år blir Kungälvs KK "Årets klubb" – den klubb som under året haft flest antal målgångar i Svenska Ungdomscupen. Stort grattis!

Publicerad: 2023-09-06

Senast uppdaterad: 2023-09-06

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV