Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Mullsjö bjöd på gemenskap och årets första snö

För sjätte året i rad samlades drygt 100 unga kanotister och ett 30-tal ledare i Nyhem i Mullsjö för ett fyra dagars läger. Det bjöds på intensiva och kalla dagar med bra träning, inspirerande möten och ”gött häng”.

Finns det något bättre sätt att starta höstlovet än med fyra dagars tuff träning, god mat och trevligt umgänge med jämnåriga? Det tycker nog inte de över hundra ungdomar och juniorer från hela Sverige som för sjätte året i rad samlades på breddlägret i Mullsjö som arrangeras av Huskvarna KK.

Mullsjölägret är en uppskattad träffpunkt för ungdomar, elit, seniorer, parakanotister och folk från förbundet. Och det är ett populärt läger – över 100 aktiva och 30 ledare/tränare var på plats i Nyhem som i år bjöd på riktigt utmanande väder med regn, snö och tidvis hårda vindar på den paddelvänliga sjön Stråken. Lite extra uppskattat i år var nog den varma saften och kaffet efter passen, precis som nybakta kanel- och pizzabullarna. För att inte tala lyxen att komma i land och bjudas på grillad korv!

Utöver träningen så fanns det tid för härligt häng med både spel och Kahoot, massor med fika och (som alltid) god mat. Aktiviteter på kvällarna i form av Danny Hallméns workshop kring tävlingsutveckling, inspirerande föreläsning med Mattias Ågren angånde att stärka laget och skapa en bra teamanda. Svenska Kanotförbundets slätvattenkommitté passade på att ha planeringsmöte kring nästa års tävlingar samt att starta arbetet med att ta fram en strategi för 2030.

Under söndagen kom en snöoväder in och när det var dags för måndagens första paddelpass låg marken vit. Men det stoppar inte målinriktade ungdomar, inte heller de väl påklädda båtförare som såg till att säkerheten var hög ute på vattnet.

Många är nog de som hoppas att traditionen med Mullsjölägret fortsätter och att det blir ett läger även nästa år, det sjunde i ordningen – ingen vill missa möjligheten att vara med på ett tufft, men härligt, läger och ett fantatiskt arrangemang.

Stort tack till alla deltagare, ledare/tränare, alla föräldrar och inte minst – Huskvarna Kanotklubb.
Vi ses igen nästa år!

Publicerad: 2023-11-03

Senast uppdaterad: 2023-11-03

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV