Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Moa Wikberg och Linnea Stensils är klara för OS 2024 i Paris – stort grattis!

Linnea Stensils och Moa Wikberg klara för OS i Paris!

Idag presenterades den första uttagningen till OS 2024 i Paris. Bland de 34 uttagna finns två sprintkanotister – Linnea Stensils, Vaxholms Kanotsällskap och Moa Wikberg, Karlstads Paddlarklubb. Stort grattis!

Både Linnea Stensils och Moa Wikberg har visat fin form hela säsongen, inte minst på OS-distansen K2 500 m, och verkligen visat att de är med och slåss om topplaceringar. Under VM i Duisburg i augusti säkrade duon två kvotplats till Sverige tack vare en stark 6:e plats i finalen på just K2 500 m.

– Det känns otroligt bra att få nomineringen klar. K2:an presterade en topp 6 på VM vilket var kravet för nominering från SOK, det var också den internationella kvalgränsen så det känns riktigt bra att allt föll in och är i box med den delen. Nu är det bara att sikta framåt mot OS för K2:an och göra jobbet så kommer det att bli spännande dagar i Paris, säger förbundskapten Peken Rönnestrand.

Linnea Stensils, som har deltagit i två OS – Rio och Tokyo, tar med sig sin rutin nu när hon ska tävla i K2 för första gången på OS. Moa Wikberg gör debut i olympiska sammanhang och duon säger såhär om uttagningen.

– Vi är väldigt glada för nomineringen och ser fram emot att kunna fokusera fullt ut på att förbereda oss för att vara i vår allra bästa form på OS i Paris.

Läs SOK:s pressmeddelande här.

Kontakt

Per-Erik "Peken" Rönnestrand
Förbundskapten Sprint & Para
peken.ronnestrand@kanot.com
070-388 86 92


Linnea Stensils

Vaxholms Kanotsällskap

Moa Wikberg

Karlstads Paddlarklubb


Publicerad: 2023-11-21

Senast uppdaterad: 2024-05-30

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV