Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Sofia Paldanius och Josefin Nordlöw – nyexaminerade efter SOK:s tränarutvecklingsprogram.

Nyexaminerade i SOK:s program för kvinnliga tränare

Den första gruppen med tränare i SOK:s projekt Olympisk Offensiv kvinnliga tränare har utexaminerats efter ett två år långt tränarutvecklingsprogram. Bland de examinerade finns Sofia Paldanius och Josefin Nordlöw – stort grattis!

22 kvinnliga tränare inom 15 olympiska sommaridrotter har genomgått ett tvåårigt program med målet att de ska vara redo att träna toppskiktet inom sin idrott. Olympisk Offensiv kvinnliga tränare är ett samarbete med förbunden som nominerat deltagarna med målet att tränarna ska ta en plats inom respektive förbunds landslagsverksamhet. Från Svenska Kanotförbundet har de olympiska sprintkanotiserna Sofia Paldanius och Josefin Nordlöw genomgått utbildningen och i mitten av december examinerades de.

Att satsa på kvinnliga tränare är ett led i SOK:s långsiktiga satsning Olympisk Offensiv som ska ge fler aktiva och tränare inom Topp och Talang som i sin tur ska leda till fler svenska OS-medaljer i framtiden. Projektet har hållits samman med hjälp av en individuell utvecklingsplan för varje deltagare och vilar på fyra pelare.

  • Utbildning av den egna tränarrollen
  • Matchning i förbundets verksamhet
  • Mentorskap för personlig utveckling
  • Ambassadörskap för att synliggöra kvinnliga tränare

Läs mer om projektet Olympisk Offensiv kvinnliga tränare på SOK:s hemsidan här.

– –

Vi står i rampljuset – med mod, svett och kraft.
Vi är med där det händer. Och vi är beredda att ta i och våga för att komma längst. Vi lyssnar och lär, testar och utvecklar. Med framåtanda och lösningsfokus är vi en lärande organisation med utbildning och forskning som givna framgångsfaktorer. Vi är ett förbund för vår tid.

– Svenska Kanotförbundets värdegrund "I täten"

Publicerad: 2023-12-21

Senast uppdaterad: 2023-12-21

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV